Hakkari'deki 'Büyük Demokrasi Mitingi' öncesi yürüyüş

'Büyük Demokrasi Mitingi' öncesi yüzlerce kişi DEM Parti Hakkari İl Örgütü binasında toplandı. Daha sonra binlerce kişi miting alanına yürüdü.

Google Haberlere Abone ol

HAKKARİ - DEM Parti'nin çağrısıyla Hakkari'de gerçekleştirilecek olan 'Büyük Demokrasi Mitingi' öncesinde, Türkiye'nin birçok şehrinden binlerce kişi Hakkari'ye geldi.

Saat 15.00'de Hakkari Otogarı'nda düzenlenmesi planlanan miting öncesinde yüzlerce kişi DEM Parti Hakkari İl Örgütü binasında toplandı.

Mitingin yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçen kitlenin önü polis barikatları ile çevrildi. Grubun, DEM Parti'nin bulunduğu sokaktan çıkmasına izin verilmedi. Yapılan müzakerelerin ardından sokaktan çıkan grup, cadde üzerinde bekleyen kitleyle bir araya geldi ve yürüyüşe geçti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Çengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sivil toplum kuruluş ve siyasi parti mitinge katıldı.

Yürüyüşün ardından binlerce kişi miting alanına ulaştı. Mitingin yapılacağı Hakkari Otogarı'nın girişinde kurulan kontrol noktalarında iki kez üst ve çanta araması yapıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan da miting alanına ulaştı. Saat 15.00'de başlaması planlanan miting, bir saat gecikmeli olarak başladı.

Fotoğraf: Gazete Duvar

 

 

Etiketler hakkar miting