Hakkı Alkan'ın davet tepkisine 'FETÖ'lü yanıt: Yediğimiz hurmalar...

Otomotiv gazetecilerinden Ahmet Çelik ve teknoloji editörü Hakkı Alkan arasında tartışma büyüyor. Çelik, Alkan'a 'FETÖ' göndermeli tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Otomotiv gazetecilerinden Ahmet Çelik ve teknoloji editörü Hakkı Alkan basın lansmanı konusunda tartışması sürüyor. Çelik'in yaptığı yoruma tepki gösteren Alkan sosyal medya hesabından "Davet edildiğin toplantıdan hangi içeriği çıkardın? (Aşağıda ekran görüntüsü iletiyorum) Peki bu metin, ajansın ben dahil herkese gönderdiği metin ile aynı mı? (Bana gönderilen bültenin de ekran görüntüsünü iletiyorum) Noktasına virgülüne bile dokunmamışsın" diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Ahmet Çelik, bugünkü yazdığı yazısında, Alkan'a 'FETÖ' göndermesinde bulunarak, "Amerika şirket kurman, Pensilvanya ziyaretlerin, bir dönemin Cemaati, şimdinin FETÖ’süyle anılman falan hepsi mevcut. Yediğin Maklube’ler de..." dedi. 

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen BYD Türkiye’nin basın lansmanına davet edilmeyen teknoloji yazarı Hakkı Alkan, PR şirketi Message İletişim’i hedef alan tweetler attı. Bunun üzerine otomotiv gazetecisi Ahmet Çelik de isim vermeden Hakkı Alkan’ın bu tavrını eleştiren bir video paylaştı.

'YORUM YOK, ÖZGÜN SORU CEVAP YOK'

Hakkı Alkan da sosyal medya hesabından Ahmet Çelik’e isim vererek yanıt verdi. Alkan paylaşımında şunları söyledi: “Ahmet abi, seni severim. Yaşına da hürmetim var. Çok yolculuk yaptık, gördüğüm zaman da saygıda kusur etmem, iyi bilirsin. Yazılan metni kamera karşısında güzel okuyorsun ancak meslektaşlarına ayıp etmişsin. Şimdi söyleyeceklerimi sakın saygısızlık olarak algılama ama cevap hakkı verdiğin için ben de bunu sana ileteyim. Davet edildiğin toplantıdan hangi içeriği çıkardın? (Aşağıda ekran görüntüsü iletiyorum) Peki bu metin, ajansın ben dahil herkese gönderdiği metin ile aynı mı? (Bana gönderilen bültenin de ekran görüntüsünü iletiyorum) Noktasına virgülüne bile dokunmamışsın. Yorum yok, özgün soru cevap yok.

Olabilir, demek ki senin tarzın bu değerli abiciğim. Ajansa neden direniyorum biliyor musun? Oralara kadar zahmet edip, eline tutuşturulan metni kopyala yapıştır diyerek paylaşmak yerine, hitap ettiğimiz kitlenin merak ettiklerini soralım, video çekelim, her platformdan paylaşalım. Sektörü, özgün ve yenilikçi içeriklerle besleyelim. Sana nasihat verecek yaşta değilim, haddime de değil. Senden ricam, işini yapmak isteyen gençlere destek ol. Bugün BYD, Message İletişim ile çalışabilir. Yarın başka ajansa da geçebilir. Biz hep karşılaşacağız, birbirimizin yüzüne bakacağız abi. Saygılarımla.”

'BİLİYORSUNDUR SONRASINI...'

Bu paylaşım üzerine Ahmet Çelik de haftalık Otomobil Gazetesi yayınından Hakkı Alkan’a yönelik “Cevap Hakkı” başlıklı bir yazı ile yanıt verdi ve FETÖ imasında bulundu.

“X’te senin saldırgan mesajlarını görünce, senden de bu tarz bir üslup beklemediğim için ajansa doğruluk derecesini sordum. Yazdıklarına inanamıyorum. Nasıl bu kadar öfkelenip, nasıl bu kadar saldırgan ve saygısız olabildin? Ve buna hiç mi hiç hakkın yokken. Alt tarafı BYD Türkiye’nin BYD yatırımı hakkındaki basın toplantısı. Sadece otomotiv gazetecileri çağrılmış. Yani senin rakibin olan teknoloji ile ilgili de kimse yok” diyen Ahmet Çelik, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İzlemişsindir sanırım, Fatih Altaylı’ya bu konudaki düşünceleri sorulmuş. Seni tanımadığını söylemiş. Hatta Hamdi Alkan ile karıştırmış falan. İşte Google’a bakarsan Fatih Altaylı’nın senin için 'Hakkı Alkan bir dönem FETÖ’nün Los Angeles imamı olmaya çalışan kişi' dediğinin videosu var. Hakkında da çok yazılmış çizilmiş. Çoğunu sildirmişsin ama olanlar yetti seni daha iyi tanımama…

Amerika şirket kurman, Pensilvanya ziyaretlerin, bir dönemin Cemaati, şimdinin FETÖ’süyle anılman falan hepsi mevcut. Yediğin Maklube’ler de...

Ya işte Hakkı Kardeş (Abi dediğin için böyle hitap ediyorum) eski yediğimiz hurmalar biliyorsundur devamını… Şu anda seni ne kadar tırmalıyor bilemiyorum ama; bir basın toplantısına davet edilmedin diye salgınlığın ve saygısızlığı konusunda sana 'bu gücü nereden alıyorsun' diye sormuştum ya yanıtı Google verdi işte. Şimdi anladım… Bu arada yanıt dedim de aklıma geldi. Bana hemen yanıt verdin de; Fatih Altaylı’ya yanıt veremedin sanırım.”

(HABER MERKEZİ)