Halk Ekmek unu küçük çiftçiden alacak

İBB Meclisi’nde Silivri ve Çatalca’daki çiftçiden doğrudan un alımına ilişkin teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde Halk Ekmek’in Silivri ve Çatalca’da üretim yapan çiftçiden doğrudan un alımı yapması amacıyla talep ettiği 75 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi oy birliğiyle kabul edildi.  

Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasında gerçekleşen İBB Meclisi gündemine Halk Ekmek’in borçlanma talebi geldi. Teklifte Halk Ekmek’in 2021 yılı toplam gelirinin yeniden değerlendirme oranıyla 751 milyon 926 bin 958 lira olduğu belirtilerek bunun yüzde 10’una denk gelen 75 milyon liraya kadar borçlanılması konusunda borçlanma yetkisi istendi. Komisyon görüşünde şirketin un ihtiyacının belirli bir kısmının sağlanması maksadıyla İstanbul’un Silivri ve Çatalca ilçelerindeki küçük çiftçiden doğrudan buğday alımı yapılması için 75 milyon liraya kadar iç borçlanma yapabilmesi için İBB Başkanı’na yetki verilmesi uygun görüldü. Teklif İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste söz alan CHP’li Melis üyesi Cemal Sataloğlu “Türkiye’nin yaşadığı zor zamanlarda ekonomik olarak sıkıntılı günlerde Halk Ekmek’in değeri çok daha önemli hale geldi. Ekmek ihtiyacını karşılama konusunda Halk Ekmek yoğun çalışıyor. Enflasyondaki olumsuz artışlar nedeniyle hammadde veya girdi maliyetleri çok yüksek oranda artış gösterdi. Bu karar çiftçinin değer zincirinde daha fazla pay almasını sağlayacak. Çatalca’daki ve Silivri’deki çiftçiler desteklenecek" dedi. İBB’nin AK Partili Meclis üyesi Mehmet Selim Bilmen de "Bu dosya gösteriyor ki İstanbullu’nun yararına olan her işe destek olduk. Bu dosyayı da destekliyoruz" dedi.