Halk Lokantası artık Eskişehir’de

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Halk Lokantası, bugün hizmete başladı. Lokantada 4 çeşit yemek, 65 liradan satışa sunuluyor.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ESKİŞEHİR - İstanbul’dan sonra Anadolu'nun farklı şehirlerinde de hizmete açılan kent lokantalarına Eskişehir’de bir yenisi eklendi. Halkın erken saatlerde sıraya girerek beklediği Halk Lokantası'nın açılışında uzun kuyruklar oluştu.

İlk yemek dağıtımını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ilçe belediye başkanları ve CHP’li milletvekilleri ile birlikte yaptı. Taşbaşı Çarşısı Eski Nikah Salonu’nda hizmet verecek lokanta, hafta içi 5 gün açık, hafta sonları ise kapalı olacak. Halk Lokantası’nda yemek servis hizmeti öğlen 12.00 ve 15.00 saatleri arasında yapılacak.

'EKONOMİK KOŞULLAR BUNU GEREKTİRDİ'

Vatandaşların halk lokantasına büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Ayşe Ünlüce, “Gönül isterdi ki vatandaşlarımızın böyle bir hizmete gereksinimi kalmasın ama ekonomik koşullar bunu gerektirdi, biz de en uygun koşullarda onların temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda elimizden geleni yapıyoruz, halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“Halk için, halk içinde, hep birlikte” diyerek yola çıktılarını belirten Ünlüce, “Bir sözümüzü daha tutmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Eskişehir Halk Lokantası’ndaki menünün fiyatı ortalama bir esnaf lokantası ile karşılaştırıldığında 4 kat daha ucuza veriliyor. Ortalama bir esnaf lokantasında; et kavurma, pilav ve mercimek çorbası 260 liraya satılırken bu menü, Halk Lokantası'nda yanında tam buğday unlu ekmeği, meyve ve su ikramı ile birlikte 65 liraya vatandaşa sunuluyor.

Günde bin kişiye hizmet vermesi planlanan Halk Lokantası'nın ikincisi ise ekim ayında Kentpark’ta açılacak.