Halkların Köprüsü Derneği: İşgal devleti İsrail durdurulmalı

Halkların Köprüsü Derneği, İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımı protesto etti: 'Gazze boğuluyor ve görünen o ki dünya şu anda insanlığını kaybetmiş durumda. İsrail durdurulmalıdır.'

Fotoğraf: Duvar
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Köprüsü Derneği, İsrail’in Filistin’de giriştiği katliamı yönelik saldırılarını protesto etti.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan basın açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Dernek adına açıklamayı görme engelli Yusuf Ak, braille alfabesinden okudu.

Hamas'ın 7 Ekim saldırısı sonucunda ağırlıkla siviller olmak üzere bin 200 İsrail vatandaşının öldürülmesinin herkesi derin bir yasa boğduğunu belirten AK, bu saldırıyı soykırımcı saldırılarına gerekçe yapan İsrail devletinin ise Gazze'de en az 36 bin 580 kişiyi katlettiğini söyledi.

‘İSRAİL ETNİK TEMİZLİK YAPMA NİYETİNİ ARTIK GİZLEMİYOR’

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre ölenlerin yarısından fazlasını kadınların ve çocukların oluşturduğuna dikkat çeken Yusuf Ak, son olarak yüzlerce kişinin sığındığı bir BM okuluna düzenlenen İsrail'in hava saldırısında en az 39 kişinin öldüğünü dile getirdi. Bir apartheit rejimi olan İsrail’in, "Ortadoğu'nun tek demokratik ülkesi" olduğunu söyleyerek soykırımcı ve faşist karakterini örtmeye çalıştığını belirten Ak şöyle devam etti: “İsrail, Filistinlileri yok etmek, yerlerinden sürmek, Filistin'de etnik temizlik yapmak niyetini artık gizlemiyor.

Batılı STK'ler, üniversite öğrencileri, akademisyenler, sömürgeciliğin acısını kendi tarihlerinden bilen küresel Güney ülkeleri, yaşanan katliama kayıtsız kalmayan Yahudiler bu insanlık trajedisi karşısında Filistin halkının yanındadır. Hiçbir zulüm rejimi baki kalmadığı gibi, İsrail'in soykırımcı ve ayrımcı rejimi de baki kalmayacaktır. Türkiye'deki mevcut hükümet Filistin politikasındaki çelişkili tutumunu gözden geçirmeli, İsrail’le ticaretin durdurulmasına yönelik protesto gerçekleştiren aktivist ve oluşumlara yönelik itham ve saldırgan tutumundan vazgeçmelidir. Batılı liderler, halklarından yükselen sese kulak vermelidirler. Sivil rehinelere yönelik işkencelere son verilmeli, rehineler derhal özgürlüğüne kavuşturulmalıdır. BM Yardım ve İmar Ajansı Genel Komiseri Lazzarini'nin şu feryadına kulak verilmelidir: Gazze boğuluyor ve görünen o ki dünya şu anda insanlığını kaybetmiş durumda. İsrail durdurulmalıdır.”

(HABER MERKEZİ)