Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Olumlu bakıyoruz

Hamas, ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı İsrail'in ateşkes teklifine olumlu baktığını belirtti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, ABD Başkan Joe Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine olumlu baktıklarını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, yazılı açıklamada Hamas'ın Biden'ın konuşmasında geçen kalıcı ateşkes, İsrail'in Gazze'den çekilmesi, yeniden inşa ve rehine değişimiyle ilgili maddelere olumlu baktığı belirtildi.

Açıklamada, "ABD'nin bu tutumu ve uluslararası ve bölgesel arenada Gazze'deki savaşın sona ermesi gerektiği yönünde oluşan kanaat, halkımızın ve kahraman direniş güçlerinin efsanevi azminin bir sonucudur" denildi.

Hamas'ın, "kalıcı ateşkes, İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi, yeniden imar, yerinden edilenlerin evlerine dönmesi ve ciddi bir rehine takasını" temel alan ve İsrail'in de açıkça buna bağlı kalacağını beyan ettiği her türlü öneriye yapıcı ve olumlu bir şekilde karşılık vermeye hazır olduğu vurgulandı.

BM GENEK SEKRETERİ: KALICI BARIŞA YOL AÇMASINI UMUYORUM

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de teklifin kalıcı barışa giden yolu açmasını umut ettiği belirtildi.

AA'ya açıklama yapan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Guterres'in ateşkes, tam ve engelsiz insani yardım erişimi ve rehinelerin koşulsuz olarak serbest bırakılması için aylardır çağrıda bulunduğunu anımsatarak, Genel Sekreter'in ateşkes taslağıyla ilgili "Kalıcı barış sağlaması için anlaşmaya yol açmasını umuyorum" değerlendirmesini yaptığını aktardı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)