Hamas'tan İsrail ile anlaşma için 'Gazze'ye saldırıların durması' şartı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, "Savaşın kalıcı olarak durdurulması ve Gazze'den çekilmesine yönelik net bir tutumu olmadığı takdirde, İsrail ile herhangi bir anlaşma yapılmayacak" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'in Gazze Şeridi'nin yöneten Hamas'ın (İslami Direniş Hareketi) Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan; İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını tamamen durdurmadan ve bölgeden çekilmeden Tel Aviv ile herhangi bir anlaşma yapmayacaklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenleyen Hamdan, ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu 3 aşamadan oluşan ateşkes önerisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas'ın arabulucu taraflara, "İsrail'in kalıcı ateşkes ve Gazze'den çekilme konusunda net bir cevap vermesi" şartını ilettiğini aktaran Hamdan, şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın kalıcı olarak durdurulması ve Gazze'den çekilmesine yönelik net bir tutumu olmadığı takdirde, İsrail ile herhangi bir anlaşma yapılmayacaktır."

Uluslararası toplumdan İsrail'e 7 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı ve alıkoyduğu Filistinlileri serbest bırakması yönünde baskı yapmasını isteyen Hamdan, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilere yönelik insan hakkı ihlallerindeki artışa dikkati çekti.

Hamdan, Gazze'deki İsrailli rehinelerin serbest bırakılması konusundaki şartlarının ise İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)