Hamdi Ulukaya, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri grubuna atandı
Amerika'da yaşayan Kürt iş insanı Hamdi Ulukaya, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri üyeliğine atandı.
DUVAR - Dünyaca ünlü yoğurt üreticisi Chobani’nin sahibi Kürt iş insanı Hamdi Ulukaya, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri üyesi olarak atadı. New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, "Dünyanın karşı karşıya olduğu insani krizlerin ortasında, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Chobani CEO'su Hamdi Ulukaya'yı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri savunucuları grubuna dahil etmeye karar verdi" dedi.
Guterres, Ulukaya'yı gruba dahil ettikleri için mutlu olduklarını söylerken Ulukaya da yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Savunucuları'na katılmaktan onur duyduğunu belirterek, "çocuklar için geleceği şekillendirecek ve sağlıklı, güvenli ve müreffeh bir toplum inşa edecek eylemler için çalışmaya bağlılığını" ifade etti.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Savunucuları Grubu, resmi olarak 21 Ocak 2016'da İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nda kuruldu. Grup, BM Genel Sekreteri'ne bağlı çalışan 17 kişiden oluşuyor.
HAMDİ ULUKAYA KİMDİR?
1972 yılında Erzincan’ın İliç ilçesinde, süt ürünleri üreten bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ulukaya, 1994 yılında Ankara Üniversitesi’nde okuduğu Siyaset Bilimi bölümünü yarıda bırakarak eğitim için gittiği New York'un kuzeyinde eski bir yoğurt fabrikasını fabrikayı satın alarak yoğurt ve peynir satışı yapmaya başladı dünyaca üne kavuşan Chobani markasını kurdu.
Beş yıldan kısa sürede yıllık satışlarını 1 milyar doların üzerine çıkararak Chobani’yi ABD’nin en hızlı büyüyen markası yaptı. Ulukaya, 2017 yılında, iş dünyasında sergilediği farklı liderlik biçimi ve mülteci krizi konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü TIME 100 listesine seçildi. (HABER MERKEZİ)