Hamit Kocabey’den boşalan HSK üyeliği için seçim yapılacak

Hamit Kocabey’in, Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan istifa etmesinin ardından yeni üye seçimi Meclis’te yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatlığını yapmış Hamit Kocabey’in Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden istifa etmesinin ardından yeni üye seçimi için harekete geçildi. Kocabey'in istifasıyla boşalan üyelik için 26 başvuru yapıldı. Bir aday adayının başvurusu “yetersizlik” sebebiyle reddedilirken bir aday adayı da sonrasında başvurusunu geri çekti ve üyelik için 24 başvuru kaldı.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu 11 Kasım Perşembe günü saat 11:00'da “Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği adayları seçiminin yapılması” gündemiyle toplanacak. Toplantıda üç isim belirlenecek ve bu isimler Genel Kurul’a sunularak HSK üye seçimi yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Ekim ayı ortasında HSK üyeliğinden istifa kararı alan Kocabey, istifasının nedenine ilişkin sosyal medyadan açıklama yapmış, "HSK üyeliğinden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa ettim” demişti. Kocabey’in ardından Bahçeli’nin avukatlığını üstlenen Kocabey’in oğlu Nizameddin Kocabey’e de görevden el çektirilmişti. (DUVAR)