Hande Fırat: AK Parti’de şimdilik seçim erteleme kararı ve niyeti yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem öncesi açıklamalarından sonra 14 Mayıs 2023'te yapılması beklenen seçimlerin Maraş merkezli iki depremin ardından ertelenip ertelenmeyeceği siyasetin gündeminde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Maraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından gündeme gelen seçim erteleme tartışmasına dair olarak, iktidara yakınlığıyla bilinen  Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat AK Parti’nin şimdilik böyle bir niyetinin olmadığını yazdı.

Fırat’ın yazısından bir bölüm ise şöyle: 

“Felaketin ortasında bir yandan da seçim tarihi yaklaşıyor. Bu nedenle de siyaset, seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğini konuşuyor. Muhalefet ‘Seçimler ertelenemez’ diyor. AK Parti’de ise tüm seçenekler masada ama şimdilik herhangi bir erteleme kararı ve niyeti yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasından yana olduğunu, bazı partili isimlerin ise 18 Haziran tarihini savunduğunu söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimle ilgili bir endişesi olmadığı belirtiliyor. Deprem bölgesinden taşınanların oy kullanımı ya da deprem bölgesinde kalanların nerelerde oy kullanacakları ve bu konularda tartışma yaşanmaması için ise çalışmaları YSK yürütecek.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Şu anda biz canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Şu anda biz yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Canlarımızı kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz. Hiçbir şekilde doğru bulmayız" ifadelerini kullanmış, öncesinde ise eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu ortamda seçimlerin yapılamayacağını belirterek, ertelenmesi gerektiğini fikrini savunmuştu. (HABER MERKEZİ)