Harry Potter'ın ev cini Dobby'nin heykeli çalındı: Muhtemelen çok şirin bir şey diye alındı

Seramik sanatçısı Hülya Karahan, sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu: Harry Potter filminin karakteri Dobby'nin çalınan heykeli aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seramik sanatçısı Hülya Karahan'ın bir yıl önce yaptığı Harry Potter'ın ev cini Dobby heykeli, sanatçının Beyoğlu'nun Cihangir semtindeki atölyesinden çalındı. Karakteristik özellikleri nedeniyle yaparken ayrı bir bağ kurduğunu belirttiği heykelin bulunması için polise başvuran Karahan, sosyal medya üzerinden de çağrıda bulundu.

Karahan, yapımı yaklaşık bir ay süren Dobby heykelini, atölyenin girişinde Harry Potter filminde karakterinin büyüdüğü eve benzeyen, merdiven altındaki depo kapısının önüne koyduğunu aktardı. "Buz Devri" filminden Sid, "Çılgın Korsan" filminden Lapacı karakterlerinin heykeli ve seramik bir cadı süpürgesiyle aynı yerde sergilenen Dobby heykelinin gece saatlerinde çalındığını söyleyen Karahan, ertesi gün atölyesinde heykelin yerinde olmadığını görünce emniyete giderek şikayette bulundu.

Karahan yaptığı açıklamada, konsept olarak uygun olduğu için heykellerinin genelde atölye kapısının girişinde bulunduğunu, her sabah geldiğinde onlara selam verip içeri girdiğini aktardı. O sabah geldiğinde Dobby'nin heykelini yerinde göremediğini ve hemen komşularını aradığını, ardından emniyete giderek şikayette bulunduğunu anlatan Karahan, "Dobby, hayali bir karakter. Çalanın ya hayranlığı vardı ya da çok şirin bir şey diye aldı. 15-20 kilogram ağırlığındaydı. Tek bir kişiyse, sadece Dobby'i götürebilirdi. Muhtemelen onun daha iyi yapıldığını anlamış olabilir. Sanattan anlayan bir hırsız herhalde" dedi.

Hülya Karahan

'BANA ÇOK DOKUNDUĞU İÇİN ONUN HEYKELİNİ YAPMAK İSTEDİM'

Karahan, sözlerine şöyle devam etti:

"Film ve animasyonlarda, ezik karaktere sahip baş kahraman ve yan karakterlerden bir serim vardı. Dobby de Harry Potter'da 1-2 bölüm oynayan, fedakar, benim içime dokunan bir karakterdi. Bana çok dokunduğu için onun heykelini yapmak istedim. Köle bir cin karakteriydi. Bir çorapla Harry Potter tarafından özgürleştirildi. Onun uğruna da hayatını kaybediyordu. Trajik bir şeydi. Heykeli fırında pişirdiğim gün, televizyonda onun olduğu filme rastladım. Çok üzücü bir durum. Onu yaparken bağ kuruyorsun. Her damarını, kırışığını ince ince işliyorsun. Bir anda birinin senin elinden gitmesi.... Heveslerini çalıyorlar insanın. O oradan heykel çaldığını sanıyor ama..."

Çalan kişinin heykeli satsa da çok bir şey kazanmayacağını söyleyen Karahan, "Sosyal medya platformları da dahil her yere haber verdim, çağrıda bulundum. Ben onu satılması için yapmadım, telif hakları var. Atölyemde yaptığım, atölyeme yakıştırdığım bir heykeldi. Güvenlik kameralarına bakılacak. Ben ölü veya diri alacağım onu elinden" ifadelerini kullandı. (AA)