Harun öğretmen 150 bilgisayarı ücretsiz dağıttı
Öğretmen Harun Reşit Tanyıldızı, topladığı parçalarla tamir ettiği bilgisayarları dört yıldır ücretsiz olarak okullara dağıtıyor. Tanyıldızı'nın hikayesine deprem ve salgın yön vermiş...
DUVAR - Elazığ'da görev yapan öğretmen Harun Reşit Tanyıldızı, arızalı ve atıl bilgisayarları onarıp okullara ücretsiz olarak veriyor.
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı öğretmeni olan Tanyıldızı, Elazığ'daki Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli. Tanyıldızı, 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki Sivrice depremi ve hemen ardından gelen Covid 19 salgını uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrencileri düşünerek bu çalışmaya başlamış.
DERSTEN ÇIKIP BİLGİSAYAR TAMİR ETTİ
Uzaktan eğitim görmek durumunda kalan ancak bilgisayarı olmayan öğrencilere destek olmak için "Sen de Katıl E-Öğrenmeye Projesi" başlatan Harun öğretmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğini almış. Bu proje kapsamında okullarda ve çeşitli kamu kurumlarda arızalı olan ya da atıl durumda bulunan bilgisayarları toplayan Harun Tanyıldızı, görev yaptığı okulda kurulan atölyede ders saatlerinden arta kalan zamanlarda bilgisayar onarım işine girişmiş. Bu mesaisi ile de çok sayıda bilgisayarı yeniden kullanılabilecek hale getirmiş.
Öğretmen Tanyıldızı, yenilediği bilgisayarları ihtiyaç sahibi öğrencilere ve okullara ulaştırarak aynı zamanda "Sıfır Atık Projesi"ne de katkı sunuyor. Tanyıldızı, deprem ve salgın sürecinde başladığı bilgisayar onarımı işini gönüllü olarak dört yıldır sürdürüyor.
150 BİLGİSAYARI ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITTI
Deprem ve salgın dönemlerinde uzaktan eğitim yapılırken birçok öğrencinin hayatına etki ettiklerini belirten Harun öğretmen kendi öğrencilerini de bu çalışmaya katıyor. Tanyıldızı, "Ekonomik ömrünü doldurmuş, arızalı bilgisayarları alıp atölyede öğrencilerimle tamir ediyoruz. Çalıştırdığımız bilgisayarlara gerekli format ve yazılımları yükledikten sonra ihtiyacı olan öğrenci ve okullara ücretsiz dağıtıyoruz. 2020'den bu yana yaklaşık 150 bilgisayarın dağıtımını gerçekleştirdim" diyor.
KULLANILMAYAN BİLGİSAYARLAR İÇİN ÇAĞRI YAPIYOR
Bu projeye destek olmak isteyenlerden kullanmadıkları bilgisayarı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmelerini isteyen Tanyıldızı, herkesten destek beklediklerini de belirtiyor.
Öğretmen Tanyıldızı, yenilediği ve teslim ettiği bilgisayarlar için ihtiyaç durumunda yine onarım hizmeti sunduğunu da dile getirerek, mezun olup üniversiteye yerleşen öğrencilerden hâlâ onardığı bilgisayarları kullananlar olduğunu ifade ediyor.
Ders saatleri dışında zamanının büyük bölümünü bu işe ayırdığını anlatan Tanyıldızı, şunları söylüyor: "Bağış yoluyla gelen yüzlerce bilgisayar parçasını çöp olmaktan kurtardık. Ayrıca projemiz kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına, kamu israfının önüne geçilmesine de katkıda bulunuyor. Fırsat bulduğum her vakitte atölyeme geçip bu bilgisayarları geri dönüşümle kullanılabilir hale getirmek için çaba gösteriyorum." Tanyıldızı, projeyi gücü yettiğince sürdürmek istediğini belirtiyor.
(ANADOLU AJANSI)