Harvard Morgu eski müdürüne ceset satmaktan dava: Deri ürün yapılmış

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü, morga bağışlanan kadavraları parçalayıp satmakla suçlandı. Ceset parçalarını satın alan birinin, 'deri ürün' yaptığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü hakkında, kadavraları çalıp satmak suçundan iddianame düzenlendi. Geçtiğimiz haftalarda görevine son verilen Cedric Lodge, morga bağışlanan kadavraları parçalayarak, baş, beyin kemik, deri ve diğer gibi organları okulun izni olmadan New Hampshire kentindeki evine taşımak ve daha sonra bunları satmakla suçlanıyor.

'İNSANİ DEĞERLERE DARBE'

Davayla ilgili savcılıktan yapılan açıklamada “Bazı suçlar kavrayışımızı aşıyor" denildi. Savcı Gerard M. Karam, "İnsan kalıntılarının çalınması ve ticareti, insani değerlere darbedir" ifadelerini kullandı. Suç doyasına göre Lodge çifti, ulusal posta servisi aracılığıyla 2018 başından 2023 yılı mart ayına kadar çaldıkları organların dağıtımını yaptı.

CESET PARÇALARINDAN 'DERİ ÜRÜN' YAPMIŞ

Ceset parçalarını satın aldığı iddia edilen Maclean'ın, bunları bir dükkanda satışa çıkardığı belirtildi. Massachusetts'te 'Kat's Creepy Creations' isimli bir dükkanı olan Maclean'ın, ceset parçalarını sattığı bir müşterisinin ise bu parçaları boyayarak 'deri ürün' yaptığı ileri sürüldü.

'7 NUMARALI KAFA' NOTUYLA PARA GÖNDERMİŞ

İddianamede Joshua Taylor'ın da, Lodge çiftine 37 bin dolardan fazla ödeme yaptığı aktarıldı. 19 Mayıs 2019'da Taylor'ın, "7 numaralı kafa" notuyla Denise Lodge'a 1000 dolarlık bir ödeme gönderdiği iddia edildi. Kasım 2020'de ise "beyinler" yazan bir notla birlikte Lodge çiftine 200 dolar attığı iddia edildi. (DIŞ HABERLER)