Harvey Weinstein hastaneye kaldırıldı

'Cinsel saldırı' suçundan hüküm giyen tutuklu Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, Covid-19 da dahil bir dizi sağlık sorunu sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu film yapımcısı Harvey Weinstein'ın Covid-19 da dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorunu sebebiyle New York'ta bir hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Reuters'ın aktardığına göre, New York Şehri Ceza İnfaz Kurumu kayıtları, 72 yaşındaki Weinstein'ın Bellevue Hastanesi Hapishane Koğuşu'nda tutulduğunu gösterdi. New York ve Kaliforniya'da 'cinsel saldırı' suçundan hüküm giyen Weinstein'ın diyabet, yüksek tansiyon, spinal stenoz, kalpte ve akciğerlerde sıvı sorunları yaşadığı ve yakın zaman önce Covid-19 testinin de pozitif çıktığı ifade edildi. Weinstein'ın halkla ilişkiler yetkilisi Juda Engelmayer, Weinstein'ın iki kez zatürre olduğu bilgisini verdi.

NEW YORK'TA YENİDEN YARGILANACAK

Şubat 2020'de Manhattan'da jüri tarafından 'cinsel saldırı' suçundan suçlu bulunan Weinstein'ın mahkumiyeti, nisanda New York İstinaf Mahkemesi'nce bozulmuştu. Mahkeme, Mart Miramax'ın kurucusu 72 yaşındaki Weinstein'ı çok sayıda kadına cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapse mahkum eden yargıcın, eski yapımcıya karşı davaya dahil olmayan iddialara dayanan ifadelerin dinlenmesine izin verdiğine hükmetmişti. Weinstein ise hakkında iddiaları reddetmişti. Ardından, mayıs ayında Harvey Weinstein'ın yeniden yargılanacağı duyuruldu. Yargılamanın eylül ayında başlaması bekleniyor. 

Öte yandan, Manhattan Bölge Savcılığı, başka kadınların da kendisi aleyhine beyanda bulunmayı kabul etmesinin ardından Harvey Weinstein'ın 'ilave cinsel saldırı' suçlamaları ile karşı karşıya kalabileceğine işaret etmişti. 

Ne olmuştu?

Harvey Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından birçok kadının uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada "#MeeToo" etiketiyle gündeme getirmesi dünyada kampanyaya dönüşmüştü. "#MeToo" kampanyasıyla Weinstein, aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kişi tarafından tacizle suçlanmıştı.

Weinstein, The New York Times'ın haberiyle gündeme gelen cinsel saldırı iddialarının ardından ortağı olduğu yapım şirketinin yönetim kurulunca görevden alınmıştı. Mart 2020'de New York'taki mahkeme tarafından çok sayıda kadına cinsel saldırı ve taciz suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Weinstein, Los Angeles mahkemesince de 2013'te bir kadın oyuncuya cinsel saldırı suçundan Şubat 2022'de 16 yıl hapse mahkum edilmişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)