Hatay’da girişimciler Sabancı Kuluçka Merkezi’nde buluşacak

Habitat Derneği ile Sabancı Topluluğu şirketleri Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa’nın iş birliğiyle hayata geçirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’nde 1200 girişimciye ulaşılması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

HATAY – Sabancı Holding Topluluğu şirketlerinden Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa ile Habitat Derneği iş birliği ile Hatay’da Hataylı girişimciler için Kuluçka Merkezi açıldı. Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen açılış, İstanbul’dan ve çevre illerden gelen basın mensuplarının katılımı ile dün gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Hatay’da böylesine özel bir projeyi hayata geçirmekten gurur duyduklarının altını çizdi.

‘HATAY’DA 3 AYDA 3 OKUL AÇTIK’

Alper, 6 Şubat depremlerinde pek çok çalışanlarını kaybettiklerini belirterek “7 bine yakın topluluk çalışanımız depremlerden doğrudan etkilendi. Sabancı Topluluğu olarak, 21 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık bin kişiyi kaybettik. 2 bin 343 çalışanımız evini yitirdi. Öte yandan, bölgedeki vatandaşlarımız için tüm ekonomik ve sosyal hayat yerle bir oldu. Bugün hâlâ, Hatay nüfusunun yaklaşık üçte biri şehirlerinden uzakta. Şunu unutmamalıyız: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur sözündeki gibi; Hatay her bir Cumhuriyet sevdalısının, tüm Türkiye’nin, hepimizin ‘şahsi meselesi’” dedi.
2021’de başlattıkları Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin aradan geçen kısa sürede Türkiye’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk hareketine dönüştüğünü ifade eden Alper, “Bu yıl Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin ana odağı da birer Cumhuriyet meselesi olan ‘eğitim ve kalkınma’. Bu iki konu bugün deprem bölgesinin de ana meselesi… Hatay’ı terk etmek zorunda kalanların geri gelmesini istiyorsak, onlara en kısa zamanda iş ve eğitim fırsatları sunmalıyız. Bu nedenle Sabancı Vakfı, 3 ay gibi çok kısa bir sürede topluluk şirketlerimizle birlikte Hatay’da 3 okul açtı. Sabancı Gönüllülerimiz uzun bir süredir burada. Büyük bir istekle saha etkinliklerimiz devam ediyor” diye konuştu.

KULUÇKA MERKEZİ’NDEKİ EĞİTİMLERLE 1200 KİŞİYE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Kuluçka Merkezi ile ilgili bilgi veren Alper, şunları söyledi: “Bu merkez; sürekli ilerlemenin, aklın, bilimin bir sembolü. Gençlerimize olan sonsuz inancımızın, kadınlarımıza ve girişimcilerimize verdiğimiz değerin net bir göstergesi. Habitat Derneği ile Topluluk şirketlerimiz Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa’nın iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu merkez Sabancı’nın ‘Bu topraklardan kazandığını, bu toprakların insanıyla paylaşma’ prensibinin bir örneği. Bu ülkeye verdiği sözün bir karşılığı. Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza iş kurma ve yürütme konusunda yeni yetkinlikler ve beceriler kazandıracağız. İş birliği ağları oluşturmalarını sağlayacağız. Eğitim programlarımız, hızlandırılmış mentorluk ve fikir geliştirme platformlarımızla, Sabancı Topluluğu’nun teknoloji ve insan kaynakları gücünü seferber ediyoruz. Bölgede gerçekleştirdiğimiz farklı etkinliklerle, Türkiye’de toplumsal kalkınmaya örnek olacak farklı bir modeli bu toprakların kullanımına sunuyoruz. Bugün Sabancı Topluluğu’nun üst yönetim ekibi arkadaşlarım da Sabancı Gönüllüsü olarak burada. 9 ay boyunca tüm ekip sahadan hiç ayrılmadık. El uzatmaktan hiç geri durmadık. Bu toprakların kıymetini bilmeye devam edip, insanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Proje kapsamında, Habitat Derneği tarafından ‘Gençler, Girişimciler ve Girişimci Adayları için Temel Girişimcilik’ ve ‘Kadın ve Kadın Kooperatifleri için Dijital Pazarlama ve Finansal Risk Yönetimi’ eğitim programları hayata geçirilecek. Söz konusu eğitimlerle, en az yarısı kadın olmak üzere yaklaşık 1200 kişiye ulaşılması hedefleniyor. (DUVAR)

Etiketler hatay habitat