Hatay’da tam kapanma öncesi 1 Mayıs: Umudumuz dayanışmamızdadır

Hatay’da da emek örgütleri, sendikalar, siyasi parti ve STK’lar Doğuş Okulları önünde 1 Mayıs için bir araya gelerek, açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

 

Burcu Özkaya 

HATAY - 17 günlük kapanma dolayısıyla Hatay’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bugün kutlandı. Doğuş Okulları önünde pankart ve dövizleriyle bir araya gelen siyasi parti, emek ve meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları 1 Mayıs’ı kutlayarak, basın açıklaması yaptı.
Katılımcılar adına açıklamayı Hatay Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Traş yaptı. Traş sözlerine; işçileri, kadınları, gençleri, Rize İkizdere, İskenderun Akçay, Höyük’te doğa mücadelesi verenleri selamlayarak başladı.




'SAĞLIĞIN METALAŞMASINI İNSANLIK ÖDÜYOR'

Dünya halklarına, sadece sömürü düzeninin sunulduğunu kaydeden Eğitim-Sen Başkanı Traş, “İnsanlık; sağlık hizmetleri ve Covid-19 aşısının ticari meta haline gelmesinin bedelini ağır ödüyor. Çarklar dönmeye, çalışanların çoğunluğu işe gitmeye, insanlarımız ölmeye, sağlık emekçilerimiz tükenmeye devam ediyor. Tam kapanma dedikleri önlemlerde biz yokuz” diye konuştu.




'BİR YANDA AÇLIK DİĞER YANDA SERVET BİRİKİYOR'

Türkiye’nin Covid-19 sürecinde yurttaşlarına en az nakdi destek veren iki ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Traş şöyle kaydetti: “Geçinemiyoruz” çığlıkları yükselen ülkemizde 26 dolar milyarderinin serveti son bir yılda 38 milyar dolardan 53 milyar dolara yükseliyor. Bir yanda açlık, diğer yanda servetler birikiyor. Öte yandan kadına yönelik şiddet her gün tırmanıyor. Pandemide kadınların güçlendirilmesi gerekirken, İstanbul Sözleşmesi gibi kazanımlar ellerinden alınıyor. İnsanlık için yeni bir başlangıç yapmak ellerimizdedir. Umudumuz birliğimizde, mücadelemizde ve dayanışmamızda!”