Hatay'da Uzun Çarşı su altında kaldı: 'Yetimden de öte bırakıldık'

Dün geceki sağanak yağış sonrası Hatay'daki Uzun Çarşı su altında kaldı. Esnaf, suyu tahliye etmeye çalışırken yetkililere tepki gösterdi: "Yetimden de öte bırakıldık."

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Birkaç gündür yoğun yağışın yaşandığı Hatay'da dün akşam çadırlar, konteynerler ve iş yerleri su altında kaldı. Sağanak nedeniyle su altında kalan Tarihi Uzun Çarşı esnafı, mallarının zarar gördüğünü belirterek tepki gösterdi.

Uzun Çarşı esnafı, kendi olanakları ile dükkanlardan suyu tahliye etmeye çalıştı. 

Çarşının restore edilmesi için şirkete verildiğini, şirketin de çarşının çatısını söktüğünü, daha sonra çatıyı yapmadığını belirten esnaf Metin Hüseyinoğlu, "Olan bize oldu, çatısız kaldık. Tüm dükkanlar su altında kaldı. Bundan sonra Hatay hep yağmur, ne yapacağız? 'Ayağa kalkın, çalışın' diyorlar ama malımız su altında kalıyor" dedi.

Çarşıda çok ciddi güvenlik sorunu olduğunu, hırsızlık olayların yaşandığını söyleyen Hüseyinoğlu, "Gece 'hırsız mı girecek' diye uyku uyuyamıyoruz. Gelip bazen dükkana bakıp dönüyorum. Hadi yağmurdan koruyamadın, hırsıza da mı çaren yok" şeklinde konuştu.

Antakya'yı çok sevdiğini ne olursa olsun terk etmeyeceğinin altını çizen Hüseyinoğlu ancak Hataylılar olarak yetim de öte bırakıldıklarını ifade etti.