'Havaya ateş açtık' savunması tutmadı: İki kardeşe indirimsiz müebbet

Bursa'da aralarında çıkan tartışma sonrası Bayram Dalkıran'ı öldürmekle suçlanan, mahkemede "Havaya ve yere ateş ettik" diye savunma yapan iki kardeş müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da bir düğün sırasında Umut Özyakar (22) iddiaya göre daha önce de aralarında husumetin bulunduğu Bayram Dalkıran'ın (44) kısına cinsel istismarda bulundu. Bayram Dalkıran 23 Eylül 2022'de Umut Özyakar ve ağabeyi Mert Özyakar (35) ile  Osmangazi ilçesindeki Yeşilova Parkı'nda bir araya geldi. Bayram Dalkıran ile Umut ve Mert Özyakar kardeşler arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü.

İddiaya göre; Mert Özyakar, belinden çıkarttığı tabancayı Bayram Dalkıran'a doğrulttu. Bu sırada kaçmaya çalışan Dalkıran'a, kardeş Umut Özyakar, belinden çıkardığı tabanca ile ateş etti. Sağlık ekipleri tarafından Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bayram Dalkıran kurtarılamadı.

GÖRÜNTÜLER GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Kardeşler gözaltına alınırken, olay anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Mert Özyakar’ın kaçmaya çalışan Bayram Dalkıran'ın peşinden koşarak havaya ateş edip, silahını maktulün kaçtığı yöne doğru doğrulttuğu, Dalkıran'ı öldürdüğü iddia edilen Umut Özyakar’ın ise parktaki bir kafeden elinde silahla çıkarak kaçtığı görüldü.

Tutuklanan kardeşler hakkında ‘kasten öldürme’, tutuksuz sanıklar Mehmet Ö., Yiğit Ö., Can Ö. Ahmetcan Ö. ve Mehmetcan Ö. hakkında da ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan, Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya, tutuklu kardeşler ile Bayram Dalkıran'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Mert Özyakar savunmasında, korkutmak için havaya doğru ateş ettiğini, kimseyi öldürme kastı olmadığını belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Umut Özyakar da amacının öldürmek değil yaralamak olduğunu ve yere doğru ateş ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Umut ve Mert Özyakar kardeşleri, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına mahkum etti. Heyet, cezada indirim yapmadı. Özyakar kardeşler, ‘ruhsatsız silah taşımak’ suçundan da 1 yıl hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Heyet, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tutuksuz sanıklar Mehmet Ö., Yiğit Ö., Can Ö. ve Ahmetcan Ö.’nün beraatine hükmetti. Firari durumda bulunan sanık Mehmetcan Ö.'nün dosyasının ise ayrılmasına karar verildi.

(HABER MERKEZİ)