Hawaii açıklarında helikopter düştü: 1 ölü, 2 kayıp

ABD'de bir tur şirketine ait olduğu belirtilen bir helikopterin düşmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Kayıp iki kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Hawaii eyaletinin Kauai Adası açıklarında bir helikopterin okyanusa düşmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin kayıp olduğu açıklandı.

CBS News haber sitesinin aktardığına göre, bölgede yürüyüş yapan kişiler, Na Pali kıyısının yaklaşık çeyrek mil açığında bir helikopterin düştüğünü görerek yerel saatle 13.20 sıralarında polise ihbrada bulundu. Yetkililer, Robinson R44 tipi helikopterin Ali'i Kaua'i Air Tours and Charters isimli hava tur şirketine ait bir helikopter olduğu bilgisini verdi.

KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Kazanın ardından dün yerel saatle 14.30 sıralarında bir kişinin cansız bedeni bulundu. Kayıp olduğu belirtilen iki kişi için ise arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Polis, ölen ve kayıp olarak bildirilen kişilerin kimliği hakkında henüz bir açıklama yapmadı. 

Federal Havacılık Kurumu, helikopterin düşmesinin ardından, bölgede çalışmalar sürerken olay yeri için geçici uçuş kısıtlaması getirdi. Başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik'in de katıldığı ifade edilirken, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurumu ve Federal Havacılık Kurumu, kaza sebebinin tespiti amacıyla inceleme başlattı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)