Güneş, Venüs, Mars; Datça'da aynı karede

70 yaşındaki İsmet Hancıoğlu, Datça'da fotoğrafçılık yapıyor. Hancıoğlu, Taşlık plajında çektiği fotoğrafta Güneş, Venüs ve Mars'ı aynı karede fotoğrafladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Datçalı fotoğrafçı İsmet Hancıoğlu, 21 Ağustos sabahı saat 06.30 sıralarında, Datça Taşlık Plajı'nda güneşin doğuşunu görüntülerken ilginç bir kare yakaladı. Arka arkaya çektiği iki kare fotoğrafta, Güneş ile birlikte Venüs ve Mars'ı da görüntüleyen Hancıoğlu, Karia Cafe'de açtığı sergide fotoğraflarını Datçalılarla paylaştı.

BİR DAHA 2021'DE GÖRÜLECEK

Almanya'da uzun yıllar sinema afişi ressamlığı yaptıktan sonra Datça'ya yerleşen Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisi mezunu İsmet Hancıoğlu, Venüs ile Mars'ın birbirlerine en yakın noktada sıralanmasını izleme fırsatının, bundan sonra 10 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

gunesvenusmars Yelkenli iplerinin arkasında görülen gezegen kızıl gezegen Mars, güneşin sağ tarafındaki gezegen ise Venüs.

SERGİ, 18 EYLÜL'E KADAR AÇIK

Hancıoğlu şöyle konuştu: "Datça'da böyle bir görüntüyü iki ayrı karede de olsa görüntülemek beni mutlu etti. Güneş sistemimizin en zarif ve güzel gezegeni olarak bilinen, Roma Mitolojisine göre aşkın ve güzelliğin tanrıçası olan Venüs ile kızıl gezen Mars'ı, bir daha birbirlerine bu kadar yakın görmeyi umut ediyorum." Karia Cafe'deki sergi 18 Eylül tarihine kadar açık kalacak. (Muğla/DHA)