İlber Ortaylı'nın hayatı değişti!

Türkiye’nin yakından tanıdığı tarihçi, torunu olduktan sonra hayatının değiştiğini söyledi. İstanbul'dan 'şikayetçi' olan Hoca, Ege'ye gitmek istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. İlber Ortaylı, torunu olduktan sonra hayatının nasıl değiştiğini anlattı. Habertürk'ten Sami Karabıyık'a konuşan Ortaylı, "İstanbul’da gün yollarda geçiyor. Gereksiz randevu meraklıları, olmadık şeyler için ziyaret ediyorlar. Üsküdar’da oturuyordum, torunumun doğmasıyla birlikte Levent’e, kızımın karşısına taşındım. Yeni kitaplar için çalışıyoruz, makaleler yazıyorum. İstanbul’dan kaçarsam daha fazla okuyabilirim. Herhalde Ege Bölgesi’ne giderim. Kendimi burada sağlıklı hissetmiyorum. Erken kalkıyorum, torunumu seviyorum. Sonra hayata atılıyorum. İstanbul trafiği ders vermemi zorlaştırıyor. 2-3 saat ders vermek demek tüm günün bitmesi demek bu şehirde. Bu meşgalelerle, yatma vaktim gece yarısını buluyor" dedi. Ortaylı'nın açıklamalarından bir bölüm şöyle:

Torununuz kaç yaşında?

Henüz 17 aylık. Kızımın oğlu. İnsanın torunu olunca hayatı değişiyor. Eğlence oluyor. İstanbul’da çocuk yetiştirmek çok zor ve tehlikeli. Burası çocuklar için değil, çarşılar için yaratılmış bir şehir. Bazı Anadolulular, İstanbul’u çarşı şehri olarak biliyor.

Sosyal medyada hakkınızda yazılanları takip eder misiniz?

Ben kullanmıyorum, yardımcılarım bazen gösteriyorlar. Uzun zaman televizyona çıkmadım, gazeteye yazmadım. Sonunda ne kadar istemesen de oluyor, kitle ile temas kurmanın da başka bir yolu olmuyor.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI