Bina cephesinde pikselli sanat!

Sanat ve doğa bina cephelerinde buluşuyor. Cepheler 'yaşayan tuval'e dönüşüyor, bitkilerle pikselli portreler oluşturuluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BAD Research ve Green Studios doğa ve sanatı birleştiren bir projeyi hayata geçiriyor. İki firmanın iş birliğinden doğan, Kinetic Green Canvas (kinetik yeşil tuval) adı verilen proje ile bina cepheleri 'yaşayan' bir tuvale dönüşüyor.

Henüz proje aşamasında olan ve prototipi oluşturulan Kinetic Green Canvas’ı meydana getiren elemanlar şöyle sıralanıyor: Çelik iskeletli küplerden yapılmış tekil modüller, arka panel, L şeklindeki söveler, su izolasyon panosu, ikincil strüktür, Green Studios tarafından üretilen hidrofonik yüzey, sulama borusu ve bitkiler. Katmanlar halinde yerleştirilmiş bu parçalar, suyun dolaşımını sağlayan bir motor ve su borusu bağlantısı ile birlikte küp modülünün 4 yüzüne monte edilmiş. Hidrofonik yüzey, bitkilerin toprağa ihtiyaç duymadan büyüyebilmesini sağlıyor. Yeşilin değişen tonlarına sahip hidrofonik bitkilerle kaplı modüller sayesinde değişebilen pikselli sanat yapıtları oluşturulabiliyor.

Cephenin boyutuna bağlı olarak yapıtın yüzeyi de değişebiliyor. Yüzey ne kadar büyük olursa yapıt da o kadar detaylandırılabiliyor. Döndürülebilir modüller bilgisayarla kontrol edilebildiğinden cephedeki resim istenilen sıklıkta değiştirilebiliyor. Bu yerleştirmede Marilyn Monroe ve Salvador Dali portreleri tercih edilmiş.(Kaynak:Bigumigu)



marilyn



salvador-dali