Kilyos plajına moloz döktüler

Kilyos plajının 1,5 kilometrelik kıyı şeridine moloz döküldüğü ortaya çıktı. Dökülen hafriyatın bir siteye ait olduğu düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'u  en popüler plajlarından biri olan Kilyos'a inşaat ve moloz malzemeleri döküldüğü ortaya çıktı. CNN Türk'ten Hakan Tunç'un yaptığı haberde sahil 1.5 km'lik kıyı şeridi boyunca çuvallar içinde inşaat malzemeleri, duvar kalıntıları, pirketler ve duvar kalıntıları görülebiliyor. Plajda denizin içinde yüzen kapılar göze çarpıyor.

İnşaat hafriyatlarının ilk önce denize döküldüğü düşünülüyor. Sahil şeridi boyunca meydana gelen kirliliğe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Moloz yığınlarının kimin ne amaçla denize döktüğü henüz bilinmiyor.  CNN Türk'ün canlı yayınına bağlanan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç denize dökülen hafriyatın bir siteye ait olabileceğini söyledi.

'3 BİN 500 KİLO ATIK TOPLANDI'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İBB Çevre Koruma Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İSTAÇ ve Katı Atık Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 121 kişinin görev aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Çalışmalar kapsamında şimdiye kadar; strafor, tahta ve poşetten oluşan 3 bin 500 kg atık toplandı. İBB'ye bağlı deniz denetim teknesi ile, deniz yüzeyinde başka atık var olup olmadığı da araştırılıyor" denildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler kilyos sahil moloz