Nejat İşler: Ölümü gördüm, acelem ondan

Nejat İşler, "Yarın ölecekmişiz gibi eksiksiz yaşamının peşindeyim" sözlerine açıklık getirdi: "Acelem, ölümü yakından görmekten. Yine böyle bir şey olur, hayallerimi gerçekleştiremem diye korkuyorum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Nejat İşler, hayatla ilgili acelesinin ölümü yakından görmekten kaynaklandığını belirtirken, hayatının bu döneminde kendini ‘şanslı’ hissettiğini söylüyor.

Habertürk gazetesinden Mehmet Çalışkan'a açıklamalar yapan İşler, "Acelem, ölümü yakından görmekten. Yine böyle bir şey olur, hayallerimi gerçekleştiremem diye korkuyorum" dedi. İşler'in yanıtlarının ilgili bölümü şöyle:

Oyunculuğunuzun en verimli döneminde gelen birçok teklifi kabul etmeyerek yeteneklerinizi sümen altı etmeniz kendinize ihanet etmek değil midir?

Önümüzdeki sene oyunculuktan para kazanalı 30 yıl olacak. Osman Seden’ler, Atıf Yılmaz’lar, Kartal Tibet’lerle başladım. Bir sürü işte, bir sürü ulusal, uluslararası yönetmenle çalıştım. Milyon tane set gördüm. Daha da göreceğim. Bir sürü arkadaşım oldu bu süreçte. Onların olmadığı hiçbir işte çalışamam. Buna jeneratör kamyonu da dahil...

Kuvayi Milliye kahramanı İpsiz Recep misali sahip olduklarınızı olmayanlara veriyorsunuz. Geleceğinizle ilgili kaygı taşımıyor musunuz?

İnsanların mülk ve güç yüzünden en yakınlarına bile ne yaptıklarını gördüm. Azla yetinmeyi bilen bir kuşağın çocuklarıyız. Evde ailemden ne öğrendiysem onu uyguluyorum. Asıl kahraman beni büyüten ailem, komşular ve mahalle abilerimdir...

Yaşama isyan eder gibi, sahip olduklarınızın tadını çıkarmak istemiyormuş gibi bir haliniz var. İsyankâr halinizin nedeni nedir?

Soğukta, gayet konforlu bir arabanın içinde, güvende ve sevdiğine giderken, yolun kenarında, kucağında bebeğiyle dilenen birini görüp, kafanı çevirip hayatına devam edebilir misin? Ben edemem...

Kurduğunuz hayallerin henüz genç yaşlarınızda gerçekleşmiş olması yaşama bakışınızda bir sorun yaratıyor mu? Örneğin doyumsuzluk yaşıyor musunuz?

Daha çok hayalim var. Uğraşıyorum. Hayal gücüm geniştir...

Bir keresinde “Yarın ölecekmişiz gibi eksiksiz yaşamının peşindeyim” dediniz. Nedir bu aceleniz? Hangi eksikliklerin peşinden koşuyorsunuz?

Acelem, ölümü yakından görmekten. Yine böyle bir şey olur, hayallerimi gerçekleştiremem diye korkuyorum.

Bundan sonraki hayatınız için hangi hayallerin peşinde koşuyorsunuz?

Çok şey var. Dünya çapında ses getiren bir tiyatro ekibi oluşturmak istiyorum. Spor ahlakına sahip, sadece kazanmayı değil, iyi oynamayı gözeten, rakibine saygı duyan sporcular yetiştirmek istiyorum. Bu işleri güvendiğim birilerine bırakıp, geciktirdiğim hayalimi, dünyayı dolaşma hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.

Bundan sonra hayattan neler bekliyorsunuz?

Birinin başarı öyküsünde katkım olsun istiyorum.

Hayatınızın bu döneminde kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Şanslı. Ölmeye yattığım hastanede çekim yaptık geçen gün. Daha ne olsun...