Yardımcı ve 2. yönetmenlerden boykot kararı

Yardımcı ve 2. yönetmenler, "Savaşçı" dizisini boykot etme kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamada çalışma şartları düzelene kadar boykotun süreceği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema Televizyon Sendikası üyesi yardımcı ve 2. yönetmenler, "Savaşçı" dizisini boykot etme kararı aldı. Açıklamada çalışanların haksız yere işten çıkarıldığı ve çalışma saatlerinin uzun olduğu belirtildi.

Sinema Televizyon Sendikası üyesi "Yardımcı Yönetmenler ve 2. Yönetmenler Topluluğu", Fox TV'de yayınlanan "Savaçı" dizisinde setinde yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Set çalışanlarının haksız yere işten çıkarıldığı belirtilen açıklamada, "Ödeme problemleri, çalışma saatlerinin uzunluğu, proje yöneticilerinin taleplerimiz karşısındaki uzlaşıdan yoksun tavırları ve en önemlisi 'sendikayı tanımıyoruz' anlayışları nedeniyle, uzun ve sonuç alınamayan müzakereler sonucunda aldığımız boykot kararını basına ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz" denildi.

Çalışma koşulları düzelene kadar boykotun devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Niyetimiz projelere zarar vermek değil, aksine hep beraber daha insani koşullarda, daha iyi projeler üretilmesine katkı sağlamaktır" ifadelerine yer verildi. Yardımcı Yönetmenler ve 2. Yönetmenler Topluluğu'nun açıklaması şöyle:

savasci-aciklama