Kağıt toplayıcısı şampiyon: Gurur duyuyorum

Fatih Dalkıran kağıt toplayarak geçiniyor. Dalkıran, karma dövüş sanatlarında şampiyonu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yalova'da yaşayan ve kağıt toplayarak ailesine yardımcı olan 18 yaşındaki Kadir Dalkıran karma dövüşler sanatında dünya şampiyonu oldu.

Hürriyet'ten Gülben Ergen, iki abisi ve babasıyla kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan Kadir Dalkıran ile hayatına ve spordaki başarısına dair söyleşti.

'On yıldır kağıt topladığını' ve 'ortaokula kadar okuyabildiğini fakat şimdi liseyi açıktan okuduğunu' söyleyen Dalkıran, spora nasıl başladığını şu sözlerle anlattı: "Ben aslında çocukluğumdan beri futbol oynuyordum. Futbolu da çok seviyordum. Bu spora başlamam ilginç oldu. Bir gün kağıt toplamaya çıkmıştım. Yanımda arkadaşlarım da vardı. İbrahim Hoca’nın spor salonunun önünden geçiyordum. Bir anda tabelayı gördüm. MMA yazıyordu. Ama ne olduğunu bilmiyordum. İçeri girmeye çekindik. Belki almazlar diye düşündük. Birkaç gün sonra arkadaşlarımla birlikte gittik ve içeri girdik. İçeride gördüğüm hareketler ve atmosfer beni çok etkiledi. Keşke ben de orada olsam diye düşündüm. Sonra İbrahim Hoca ile tanıştık. İki hafta sonra antrenmanlara başladık. Başlarken dövüşebileceğimi düşünmüyordum."

'KAĞIT TOPLAMAYA DEVAM EDECEĞİM'

'Kağıt toplamaya devam edeceğini çünkü babasının yorulmasını istemediğini' vurgulayan Dalkıran, "İleriki yaşlarda artık dövüşemeyecek duruma geldiğimde ben de hocam gibi salon açmak isterim. O zaman kağıt toplamayı bırakırım."

'Kadir hiçbir ödül almadı'

Dalkıran'ın antrenörü İbrahim Yıldız ise "Beş yıldır aktif olarak sporcu yetiştirdiğini, Kadir dışında dünya şampiyonu olan başka sporcularının da olduğunu' belirtti. Antrenör Yıldız, Ergen'in "Bir dünya şampiyonu çıkardınız. Devletten herhangi bir ödül aldınız mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Üzülerek söylüyorum ki öyle bir şey olmadı. Bakanlığa bağlı olan Kick Boks, Muay Thai gibi branşlarda bir sporcu Avrupa ya da dünya şampiyonu olduğu zaman alacağı ödül 6-7 bini geçmiyor. Bunlar çok komik rakamlar. MMA (Karma dövüşler sanatı) özel bir federasyon. Devletin kasasından bir kuruş almıyor. O yüzden Kadir herhangi bir ödül alamadı."