Başkent sokaklarında çiçekli ve özgür taksi!

Ankara'da 17 yıldır taksicilik yapan Veysel Odabaşı 4 yıl önce taksisinde saksıda bitki yetiştirmeye başladı. Müşterilerin çiçekleri görünce mutlu olduklarını söyleyen Odabaşı'nın hayali emekli olunca küçük bir çiftlik kurmak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Bülten Sokak'ta 17 yıldır takside çalışan Veysel Odabaşı dört yıldır aracına yerleştirdiği küçük saksılarda bitki yetiştiriyor. Müşterilerinden olumlu tepkiler aldığını ve yeni sohbet konularının açıldığını söyleyen Odabaşı aracında bugüne dek çilek, biber, domates, salatalık gibi meyve ve sebzeler yetiştirdi. İnternet üzerinde 'doğal çiçekler özgür taksi' isimli bir sayfa açtığını ve bitkilerin fotoğraflarını paylaştığını belirten Odabaşı diğer taksicilere örnek olmayı amaçlıyor.

'VEYSEL USTA SEN BU İŞİ YAPARSIN'

Ankara'ya 1969 yılında gelen ve 17 yıldır kiraladığı taksiyi işleten Odabaşı aracında ilk bitki yetiştirmeye 4 yıl önce bardağa koyduğu bir fesleğenle başlamış. Bir müşterisini götürdüğü seradan aldığı bitkiyi aracında nasıl yetiştirebileceği üzerine düşünen Odabaşı daha sonra aracın ön kısmına üç saksı alacak bir aparat tasarlamış. Araca her binen müşterisinin mutlu olduğunu ve huzur bulduğunu söyleyen Odabaşı " Veysel usta sen bu işi yaparsın" dediğini söyleyerek o günden bu yana aracında bitki yetiştiriyor.

taksici2

'HİÇBİR ZORLUĞU YOK'

Araçtaki bitkilerin bakımını her gün eksiksiz yapan ve çocukları gibi baktığını söyleyen Odabaşı bu güne kadar aracında çilek, biber, domates ve salatalık yetiştirdi. Tamamen organik beslenmeye çalıştığını ve buna göre yaşadığını söyleyen taksici bir de "doğal çiçekler özgür taksi" isimli internet sayfası kurdu. Bir müşterisinin "zor olmuyor mu bunlara bakmak" diye sorduğunu söyleyen Odabaşı "Eğlence mekanlarından çıkan alkollü müşterilerim dallarını kırıyor ve zarar veriyor ama başka hiçbir zorluğu yok" cevabını veriyor.

taksici1 Veysel Odabaşı, sadece organik ürünler tükettiğini söylüyor.

'HAYALİ KÜÇÜK BİR ÇİFTLİK OLUŞTURMAK'

Emekliliğine 2 yıl kaldığını söyleyen Odabaşı, memleketi Kayseri'ye dönüp İç Anadolu bölgesindeki tüm meyveleri yetiştirmek istiyor. Diğer meslektaşlarının da araçlarında çiçek yetiştirebileceklerini belirten taksici şunları söyledi:

"Ben doğaya aşığım. Müşterilerimin de hoşlandıklarını gördükçe daha mutlu oluyorum. İsterim ki bir avuç toprak dahi olsa orada bir bitki yetişsin ve korunsun. Sağımız beton yığını solumuz beton yığını. Bizler doğayı ve toprağı özlüyoruz."

Etiketler Ankara taksici çiçek