Behzat Ç. kimdir?

Behzat Ç. karakteri hayatlarımıza ilk olarak 2006 yılında Her Temas İz Bırakır romanı ile girdi. 2010 yılında ekranlara taşınan dizinin yeni bölümleri için çalışmalar başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1981 yılında Yalova'da  doğan Emrah Serbes, bir süre Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda eğitim aldıktan sonra yarım bırakıp Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Öğrencilik yıllarında BirGün gazetesi için söyleşiler kaleme aldı, Radikal 2 için tiyatro eleştirileri yazdı, Hayvan dergisinin Ankara muhabirliğini yaptı.

Emrah Serbes Emrah Serbes

Emrah Serbes, 2006 yılında Her Temas İz Bırakır ve 2008 yılında Son Hafriyat romanlarını kaleme aldı. Yarattığı 'aykırı' polis karakteri olan Behzat Ç. bu iki romanın ana karakteri olarak okur karşısına çıktı. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Adam Film yapımcılığında 19 Eylül 2010 yılında ekranlara taşındı. Ankara'yı atmosfer olarak ele alan dizinin başrollerinde Ankaralıların yakından tanıdığı tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu rol aldı. Dizinin yardımcı oyuncuları ise İnanç Konukçu, Fatih Artman, Berkan Şal ve Seda Bakan'dı. Dizinin müziklerini Pilli Bebek yaptı.

Güven Kıraç ve Nejat İşler konuk oyuncu olarak dizide rol aldı. Dizide, alışılagelmişin dışında bir polisi anlatan diziye RTÜK tarafından birçok kez ceza kesildi. Ülke gündemini ekrana taşıyan ve eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşan dizi sosyal medyada gündem oldu.

DİZİ 2 FİLM DOĞURDU

1'inci sezonun bitimiyle ekip, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm adlı filmi beyazperdeye taşıdı. Film, diziyle entegre olarak ilerledi. Dizinin 3'üncü sezonda final yapmasıyla birlikte, ikinci film olan Behzat Ç. Ankara Yanıyor, 1 Kasım 2013'te vizyona girdi. Filmde, işlenen ana hikâyenin dışında Gezi Parkı eylemlerine göndermeler yapıldı. Bir fenomen haline dönüşen dizinin 4'üncü sezonu çekilmedi. İzleyiciler, konunun siyasi olabileceğini düşünüp konuyu sosyal medyada tartışmaya açtı.

Dizinin iki senaristinden biri olan Emrah Serbes, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Behzat Ç. için yüreğimde ve zihnimde ne varsa çalışıyorum, bana sormayın artık, gün gelir gerekli açıklama yapılır" dedi.

Dizinin yeni bölümlerinin gündemle ilişkili olacağı ve dijital platformda yayınlanacağı konuşuluyor.