Serdar Akar: Tarih diziden öğrenilmez

Payitaht'ın eski yönetmeni Serdar Akar, Erdoğan'a itiraz etti: Tarih diziden öğrenilmez.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tarih öğrenmek için Payitaht  izleyin" önerisine dizinin eski yönetmeni Serdar Akar'dan itiraz geldi. Akar, “Tarihin diziden öğrenilmemesi lazım. Kitap okusunlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta sonu Düzce'de yaptığı konuşmada tarihi bilmenin önemine vurgu yaparken “Şunu unutmayın gençler; biz 18 bin kilometrekarelik bir vatandan 780 bin kilometrekareye geldik. Neydik ne olduk, bunu da bilelim, tarihimizi de bilelim. Payitaht’ı izliyorsunuz değil mi, orada görüyorsunuz” dedi.

'SENARİSTLER NE KADAR UYUYORSA'

Cumhuriyet'ten Orhun Atmış'ın haberine göre, dizinin eski yönetmeni Serdar Akar, diziyi çekerken bilimsel gerçeklerle örtüşmesi gibi bir ilkelerinin olmadığını söyledi. Akar, tarihi dizilerle ilgili tartışmalara yönelik “Tarihin diziden öğrenilmemesi lazım. Kitap okusunlar” dedi.  Akar, Payitaht'ın yapımı sırasında nelere dikkat edildiğini anlatırken “Dönem dizisi olduğu için bulunduğu yılların şartları dikkate alınıyor. Ama onunla daha çok senaristler ilgileniyor tabii. Senaristler ne kadar uyuyorsa” diye konuştu.