Türkiye'nin yüzde 7'si tuvalette dizi izliyor

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix'in 22 ülkeden katılımcılarla yaptığı araştırma, Türkiye'deki dizi ve film izleme alışkanlıkları ile ilgili bilgiler içeriyor. Araştırmaya göre Türkiye'de tuvalette dizi izleyenlerin oranı yüzde 7.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de insanların yüzde 77'si evlerinin yanı sıra işe gidip gelirken veya yolculuk yaparken de dizi izliyor. 22 ülkeden 37 bin 50 kişi ile yapılan araştırma, Türkiye'de dizi izleme alışkanlıkları ile ilgili bulgular içeriyor.

Sina Koloğlu, Milliyet'teki köşesinde konuyla ilgili, "Netflix'i takip edenlerin yüzde 67'si, Türkiye'dekilerin de yüzde 77'si yolculuk halindeyken cep telefonu ya da tabletlerinden film ve dizi izliyor. Aynı araştırmada, Türkiye'de tuvalette cep telefonundan dizi izleyenlerin oranı yüzde 7 olduğu belirtiliyor.

Türkiye'den araştırmaya katılanların yüzde 43'ü, dışarıda film ve dizi seyrederken, etrafındakileri gizlice onların ekranına bakarken yakaladıklarını söylüyor. Araştırmada, ‘Film ve dizi izlemek, etrafla sohbetten daha önemli’ diyenlerin oranı, Türkiye için yüzde 47. Bu rakam, araştırmanın yapıldığı 22 ülkedeki en yüksek oran olma özelliğini taşıyor" dedi.