Siya Siyabend'in kurucularından 'Bizon Murat' yoğun bakıma kaldırıldı

Siya Siyabend grubunun kurucularından Murat Serhasi Toktaş, yoğun bakıma alındı. "Bizon Murat" lakabıyla bilinen Toktaş'a, tüberküloz teşhisi konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siya Siyabend grubunun kurucularından Murat Serhasi Toktaş, yoğun bakıma alındı. Toktaş'a tüberküloz teşhisi konulduğu belirtildi.

Birgün gazetesinden Burak Abatay'ın haberine göre, sokak müziğinin temsilcilerinden Siya Siyabend grubunun kurucularından ve "Bizon Murat" lakabıyla bilinen Murat Serhasi Toktaş, yoğun bakıma kaldırıldı. Tüberküloz teşhisi konulan Toktaş'ın, Süreyya Paşa Hastanesi'nde tedavi gördüğü ve bilincinin açık olduğu öğrenildi.

Toktaş için geçtiğimiz gün acil bir duyuruyla, yoğun bakım doktoru aranmıştı.

Bizon Murat, Devrim Ck. ile beraber 1995 ilkbaharında Siya Siyabend'i kurmuştu. Değişik tarzlarda ürünler veren grup, kısa filmler için müzik yaptı. Fatih Akın'ın yönetmenliğini yaptığı Sound of İstanbul/Crossing The Bridge, adlı belgeselde yer aldılar.

Sokağı önemli bir sahne olarak gören Siya Siyanbend'e göre, "Sokak müziği yoktur, müzik sokakta olmalıdır." Grup, 2008'den beri Erdem Göymen, Hakan Özboz, Murat Toktaş ve Devrim Ck, 2010'da Cansun Küçüktürk'ün katılımıyla oluşan çekirdek kadrosuyla, diğer müzisyenler ve görsel sanatçılarla ortaklaşarak, kayıtlar yapmaya konserler vermeye devam ediyor.