Musk espriyi anlayınca sevgili oldular!

Elon Musk ve sevgilisi şarkıcı Grimes, "Met 18" etkinliğinin en çok konuşulan isimleri oldu. Çift bir 'yapay zeka' esprisi sayesinde tanıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her yıl Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü yararına düzenlediği ve dün gece ABD’nin New York şehrinde yapılan 2018 yılının Met galasında en çok konuşulan konulardan biri de Elon Musk ve yeni sevgilisi pop müzik sanatçısı Grimes oldu. Elon Musk ve Grimes'in 'yapay zeka' ile ilgili bir şaka nedeniyle geçen Mart ayında tanıştıkları ortaya çıktı.

YAPAY ZEKA ŞAKASIYLA TANIŞTILAR

Page Six isimli magazin sitesinde yer alan habere göre, 'Rococo basilisk' şakası yapmak için fikir arayan Elon Musk, Grimes'in bu konuda şaka yaptığını görünce ondan yardım istedi. Grimes ise 'üç yıldır ilk defa birinin bu şakayı anladığını' söyledi. İkisi de yapay zekayla dalga geçti. Çift, birlikte ilk defa sosyetenin buluşma etkinliklerinden biri olan Met 18'de görüntülendi. Grimes'in kolye tasarımına Elon Musk'ın katkıda bulunduğu kolye figürünün Musk'ın firması Tesla'nın logosuna benzediği iddia ediliyor.

'ROCOCO BASİLİSK' NEDİR?

Rococo basilisk şakası, 'roko's basilisk' isimli bir düşünce deneyinden ortaya çıkıyor. Bu deneyde yapay zekanın ileri gelecekte kendisinin yaratılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmayanları geriye dönük olarak cezalandırma ihtimalinden söz ediliyor. Rococo basilisk şakasında ise 18'inci yüzyıl Barok döneminde kullanılan rüküş ve gösterişçi olarak değerlendirilen Rokoko tarzı süslemelere göndermede bulunuyor.