İş yerinde sevilmediğinizi anlamanın 22 yolu

İş arkadaşlarınız sizden hoşlanmıyor, hatta gizlice nefret ediyor olabilir mi? İşte, iş arkadaşlarınızın sizden hoşlanmıyor olabileceğinin 22 işareti...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş yerinde pek sevilmediğinizi mi düşünüyorsunuz? Bu nedenle iyice hırçınlaşıyor, motivasyonunuzu kaybediyor veya iyice hırslanıyor musunuz? Uzmanlar, iş yerinde sevilen, sayılan bir insan olmanın hayatımızı kolaylaştırdığını, sürekli arkasında konuşulan bir insana dönüşmenin ise depresyona yol açabileceğini söylüyor.

İşte, iş yerinde gizlice nefret edilen bir insan olup olmadığınızı anlamanın 22 yolu:

1- İÇTEN İÇE BİLİYORSUNUZ

İş sarkadaşlarınızın sizi sevmediğini hissediyorsanız, sadece kuruntu yapıyor olabilirsiniz. Fakat sizi gerçekten sevmiyor da olabilirler... Eğer size herkesten farklı davranıyorlarsa, muhtemelen en sevdikleri kişi siz değilsiniz. Eğer böyle bir hissiyatınız varsa iç sesinize güvenin ve başka işaretler arayın.

2- SİZ ETRAFTAYKEN GÜLMÜYORLAR

Herkesin her an keyfi yerinde olması gerekmiyor. Fakat iş arkadaşlarınız sizinle aynı odadayken genelde gülümsemiyor veya zoraki bir gülümseme takınıyorsa, bir şeyler yolunda olmayabilir.

3- SİZİNLE GÖZ TEMASI KURAMIYORLAR

Bir kişiyi sevmiyor veya ona saygı duymuyorsanız, onun gözünün içine bakmak da zor olur. Eğer iş arkadaşlarınız sizinle konuşurken göz temasından kaçınıyorsa, o zaman sizden pek hoşlanmıyor, sizin bunu anlamanızı engellemek için de gözlerini kaçırıyor olabilirler.

4- DİK DİK BAKIYORLAR

Göz temasından kaçınmanın aksine, size gözlerini dikip bakmaları da sevilmediğinizin bir göstergesi olabilir. Bazı kişiler karşısındakine ondan hoşlanmadığını 'çaktırmamak' için göz teması kurmazken, daha agresif karakteri olanlar aksine rahatsız edici bakışlar atabilir.

5- SİZİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Sizinle aynı yerde bulunmak istemiyorlar mı? Sadece ikiniz asansör bekleyecekseniz 14 kat aşağı yürümeyi mi tercih ediyorlar? Veya sigara odasına girmek için sizin çıkmanızı mı bekliyorlar?

Alman şirketinde seri katil: 20'den fazla cinayet mi işledi?Alman şirketinde seri katil: 20'den fazla cinayet mi işledi?

6- VARLIĞINIZI YOK MU SAYIYORLAR?

Eğer iş arkadaşlarınız size 'Günaydın' veya 'İyi akşamlar' demiyorlar, sizi sevmediklerini söylüyor olabilirler.

7- DEDİKODU YAPIYORLAR

Bu çocukça ve profesyonel bir davranış ama her iş yerinde, her zaman oluyor: Eğer biri sizi sevmiyorsa, dedikodu yayabiliyor.

8- MUHABBETİ KISA KESİYORLAR

'Nasılsın?' diye sorduğunuzda sadece 'İyi' yanıtını mı alıyorsunuz? Veya size gönderdikleri e-mail'da dostane bir giriş yapmayıp hemen konuya mı giriyorlar? Bu durum iyiye işaret olmayabilir.

9- VÜCUT DİLLERİ OLUMSUZ

Net bir göz devirme olabilir... Sizin yanınızda olduklarında sürekli kolları bağlı, gergin bir halde duruyor olabilirler... Veya ofise girdiğinizde, gözlerini bilgisayar ekranından kaldırmıyor olabilirler. İş arkadaşlarınızın vücut dili size karşı gerçek hislerini ele verecektir.

10- YAKIN OTURSANIZ BİLE E-MAIL İLE İLETİŞİM KURUYORLAR

Eğer iş arkadaşlarınız sizi sevmiyorsa, birebir iletişimi en aza indirmeye çalışacaklardır. Eğer sizinle iletişimi dijital ortamda yazışmaya indirgemeye başlamışlarsa, bu, sizden hoşlanmadıklarının işareti olabilir.

11- ÖZEL HAYATINIZI HİÇ MERAK ETMİYORLAR

Arkadaşlarınız kendi aralarında hobilerinden veya çocuklarından söz edip sizinle bu tür konularda hiç sohbet etmiyorlarsa, muhtemelen sizin özel hayatınızı hiç merak etmiyorlar demektir.

12- SİZİNLE HİÇ SOSYALLEŞMİYORLAR

Eğer öğle yemeğine veya kahve içerken yapılan toplantılara sizi hiç davet etmiyorlarsa, bir mesaj gönderiyor olabilirler.

13- HEP FARKLI FİKİRDELER

Sizin öne sürdüğünüz fikirleri daha cümlenizi bitirmeden sürekli çürütüyorlar mı? Belki de, sizi o kadar sevmiyorlar ki, ortaya attığınız fikirleri -harika bile olsalar- direkt reddediyorlar.

14- OFİS EĞLENCESİNDEN DIŞLANIYORSUNUZ

Ofiste şakalaşmak iyi iş arkadaşı ilişkilerinin temel taşlarından biridir. Eğer sizi 'çekirdek kadro'ya dahil etmiyorlarsa, 'onlardan biri' olmadığınızı düşünüyorlar demektir.

15- FİKİRLERİNİZİ ÇALIYORLAR

Sizin yaptığınız bir işi kendileri yapmış gibi mi gösteriyorlar? Ve bunu sadece size mi yapıyorlar? O zaman sizi dışarı atmaya çalışıyor olabilirler.

16- PATRONLUK TASLIYORLAR

Sizi sevmeyen iş arkadaşlarınız, böyle bir yetkileri olmadığı halde size patronluk taslamaya kalkışabilirler.

17- ÇOCUK GİBİ 'KLİK'LER OLUŞTURUYORLAR

Eğer iş yerinde kendinizi lise dalaverelerini andıran bir ortamda hissediyor, ofisteki grupların hiçbiriyle takılmanız mümkün olmuyorsa, iş arkadaşlarınız sizi pek sevmiyor demektir.

18- TEMEL BİR GÜVEN EKSİKLİĞİ VAR

Eğer niyetiniz sürekli sorgulanıyor veya size ihtiyacınız olandan daha fazla bilgi verilmiyorsa, iş arkadaşlarınız sizden hoşlanmıyor olabilir.

19- ŞİRKETTEN AYRILMAYA TELKİN EDİYORLAR

Eğer iş arkadaşlarınız sizi başka şirketlerdeki iş olanaklarından haberdar ediyor, sizin için bağlantı kurmayı öneriyor veya başka bir ortamda 'daha mutlu ve başarılı' olacağınızı söyleyip duruyorsa, bu durumda bir bit yeniği aramalısınız. Gerçekten iyiliğinizi düşünüyor olabilirler. Ama sizi sevmiyor ve gitmenizi istiyor da olabilirler...

20- SİZİ ORTADA MI BIRAKIYORLAR?

Bir şey yanlış gittiğinde kimseden destek bulamıyor musunuz? Ne zaman hata yapsanız soluğu müdürün odasında mı alıyorlar? Muhtemelen sizi kovdurmaya çalışıyorlar.

21- SİZİ VEYA İŞİNİZİ HİÇBİR ZAMAN ÖNCELİK OLARAK GÖRMÜYORLAR

İş arkadaşlarınızın sizden gizlice nefret ettiğinin bir diğer işareti, sizin endişelerinizi veya sorunlarınızı hiçbir zaman diğer iş arkadaşlarınızınki kadar acil bir şekilde ele almıyorlar.

22- SİZİN YANINIZDA SAVUNMAYA GEÇİYORLAR

Eğer sizinle beraberken sık sık ve aniden savunmaya geçiyorlarsa, onlarla aranızda bir güven sorunu ve derin bir hoşnutsuzluk" olabilir. (Dış Haberler)