Erasmus'a gideceğim, Euro 7.636 :-(

ODTÜ öğrencisi Karya Dirik, Erasmus programıyla İtalya'da eğitim almaya hazırlanırken Euro 8 TL’ye dayandı. Eğitim masraflarını çıkarmak için sokaklarda keman çalan Karya Dirik bugünlerde, "Erasmus'a gideceğim, Euro 7.636 :-( " döviziyle kemanını çalıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü son sınıf öğrencisi Karya Dirik, Erasmus programı kapsamında 6 ay İtalya'da eğitim görecek. Politecnico di Torino Üniversitesi'ne gidecek Dirik, yurtdışı eğitim masraflarını Tunalı Hilmi Caddesi'nde keman çalarak karşılamayı amaçlıyor. Keman kutusunun üzerine, "Erasmus'a gideceğim, Euro 7.636 :-( " dövizi asan Dirik, insanların desteğinin yoğun olduğunu söyledi.

500 EURO HİBENİN 300 EURO'SU YURT ÜCRETİ

Karya Dirik'e Erasmus programı dahilinde aylık 500 Euro hibe verilecek. Fakat bu paranın 300 Euro'su yurt ücretine gidecek. Kalan günlük ortalama 10 Euro ile geçinemeyeceği için sokakta keman çalmaya devam ettiğini söyleyen Dirik, "Daha önce de burada çalıyordum ama Erasmus'un tarihi yaklaştıkça daha sık çalmaya başladım. Birçok kişi nereye gidiyorsun diye soruyor. İnsanlar pankartı görünce gülümsüyor. Kendi anılarından bahsedenler oluyor. 'Bir şekilde para bulunur diyenler' oldu. İnsanlardan çok güzel tepkiler alıyorum" diye konuştu.

Dirik, “Erasmus’a gideceğim, Euro 7.6936” pankartını keman kutusunun üzerine yerleştirdi.

'BİRÇOK ARKADAŞIM DÖVİZDEKİ ARTIŞ NEDENİYLE GİTMEMEYE KARAR VERDİLER'

Bu şekilde para kazanarak eğitim masraflarını karşıladığını, son dönemde artan kur artışından dolayı birçok arkadaşının kazanmalarına rağmen Erasmus programına gitmekten vazgeçtiğini belirten Dirlik şöyle devam etti, "Euro'nun son günlerde 8 TL'ye dayanması beni de olumsuz etkiledi. O yüzden daha sık çalarak oradaki masraflarımı karşılayacak parayı kazanmaya çalışıyorum. Birçok arkadaşım kazanmış olmasına rağmen dövizdeki bu artış nedeniyle gitmemeye karar verdiler. Ben uzun süredir gitmek istiyordum ve insanların desteğiyle eğitimim için parayı toplayabileceğimi düşündüm. İtalya'da da keman çalmaya devam edeceğim. "

Dirik birçok arkadaşının dövizdeki artış nedeniyle Erasmus’a gitmekten vazgeçtiğini söyledi.