Lale Mansur: Hatalar bumerang gibi bize döndü

Lale Mansur, gündeme dair eleştirilerde bulundu: Kendini 'Atatürkçü'yüm' diye tanımlayan birçok kişi geçmişte dindar insanları aşağıladılar ve bunun Atatürk'le hiçbir alakası yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Lale Mansur, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Asker bir aileden gelen Mansur bugün kendisini 'Atatürkçü' olarak tanımlayan birçok kişinin aslında son derece tutucu olduğunu ve geçmişte birçok hata yaptığını söyledi.

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Lale Mansur, "Batı'da özellikle son yıllarda yükselen yabancı düşmanlığı için ne dersiniz?" sorusuna, "Mülteciler zaten vatanlarından zorla koparılmış insanlar. Her yerde yabancı düşmanlığı yükselişte değil ama... Mesela Almanya, mültecilerin entegrasyonu ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyor. Irkçılık yapılmasına hep karşı oldum. Kimseye dini, dili, ırkı yüzünden ayrımcılık yapılmamalı. Yerkürede yaşayan biri olarak, ben hayata sevgi ve vicdanla yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Öldürmek değil, beslemek üzerine kurmalıyız hayatı" diyerek yanıt verdi.

'ATATÜRKÇÜ'YÜM DİYENLER GEÇMİŞTE ÇOK HATA YAPTI'

"Dünyada Atatürk kadar tarihi şahsiyet olarak bu kadar kullanılan başka bir kişi var mı bilmiyorum. Bu ülke için çok önemli şeyler yaptı ama tapmak ayrı bir durum. Bugün kendini 'Atatürkçü'yüm' diye tanımlayan birçok kişi aslında son derece tutucu" diyen Mansur açıklamalarını, " 'Ben Atatürkçü'yüm' diyenlerin geçmişte yaptığı birçok hata var aslında. Mesela 'Atatürkçüyüm' diyenler geçmişte dindar insanları aşağıladılar, 'Başörtüsünden dolayı bunlar üniversiteye gidemez' dediler. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası yapıp sonra kızlar üniversiteye gelince de 'Başörtülüler otursun, diğerleri devam etsin' dediler. Çok tutarsız bir durum bu. Bugün yaşadıklarımızda geçmişte yapılan bu hataların çok büyük etkisi var. Bu yapılan hatalar bumerang gibi bize geri dönecekti ve döndü. Ve bunun Atatürk'le hiçbir alakası yok, bunu da belirtmek isterim" sözleriyle bitirdi.