Atiye dizisi için çalışan set işçisi hayatını kaybetti

Oyuncular Sendikası, Netflix’in yeni dizisi Atiye’nin için çalışan set işçisi Hasan Karatay'ın ihmaller sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncular Sendikası, Netflix için çekilen Atiye (The Gift) adlı dizide çalışan set işçisi Hasan Karatay'ın 6 Nisan'da sette kaza geçirdiğini, 9 Nisan'da ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Sendika, yapım şirketi yetkililerinin Karatay'ın hayatını kaybetmesine neden "iş kazası" hakkında kamuoyuna açıklama yapmasını istedi.

Magazinburada.net’in haberine göre, sette boya işlerini yapan Hasan Karatay'ın yüksek bir noktadan düştüğü ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Beyin ölümü gerçekleştiği anlaşılan genç set çalışanının, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Sendika'nın açıklamasında Karatay'ın ağır ihmaller sonucu yaşamını yitirdiği ifade edilerek sürecin takipçisi olunacağı bildirildi.

Atiye'nin oyuncu kadrosunda ise Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi yer alıyor.