‘Hayvanlar zehirlendi, belediye nerede?’ derken darp edildi
Hatay’ın Arsuz ilçesinde 30’a yakın kedi ve köpek zehirlendi. Hatay Pati Koruyucuları Başkanı İbrahim Göçer, olay yerinde canlı yayın yaparken belediye çalışanları tarafından darp edildi.
Burcu Özkaya Günaydın
DUVAR - Hatay’ın Arsuz ilçesi Arpaderesi Mahallesi'nde 30’a yakın sokak köpeği ve kedi zehirlenme sonucu öldü. Hatay Pati Koruyucuları (Paw Guards) Dernek Başkanı İbrahim Göçer, belediye yetkililerinin alanda olmadığına, konuyla ilgilenmediğine dair sosyal medyadan canlı yayın yaparken, Arsuz Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından darp edildi.
Başında ve göğüs kafesinde zedelenme olan Göçer, belediye çalışanlarından şikâyetçi oldu.
'KİMSEYİ GÖNDEREMEM, YOĞURT VERİN DEDİLER'
Hatay Pati Korucuları Dernek Başkanı İbrahim Göçer’e 16 Eylül akşamı Arsuz’da 2 köpeğin zehirlendiğine dair bilgi geldi. Gece 00.01 sularında Kırıkhan ilçesinden Arsuz’a giden Göçer, bölgede zehirlenmiş 2 köpek bulduklarını söyledi. Göçer, yardım için aradıkları Hatay Büyükşehir Belediyesi Barınak Müdürü Ömer Avcı’nın, "Kimseyi gönderemem, yoğurt verin" dediğini belirtti.
'ALANA GELİP FOTOĞRAF ÇEKTİLER'
Bir süre alanda kaldıktan sonra Kırıkhan’a dönen İbrahim Göçer, ertesi sabah tekrar Arsuz’a gittiğinde 4 kedi ve 5 köpeği zehirlenmiş halde bulduklarını, tanıdıkları veterinerin alana geldiğini ve hayvanlara baktığını söyledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilisinin de alana geldiğini, bir saat durup çay içip gittiğini belirten Göçer, şöyle konuştu:
"Onlar gitti, 4 kedi daha bulduk. Alanda kalıp, zehirli ciğer nerelere konulmuş tespit etmeleri ve toplamaları gerekiyordu. Bunu yapmadıkları için ölen hayvan sayısı çoğaldı. 30’a yakın kedi ve köpek öldü. Sosyal medya hesabımızdan durumu aktarmak canlı yayın yaparken Arsuz Belediyesi’nden yetkililer alanda fotoğraf çekiyordu. Ben de yayında 'Bu kadar hayvan öldü, belediyeden bir yetkili yok' derken belediye çalışanları telefonu elimden aldı. 10 kişi beni darp etti. Burnumda ve göğüs kafesimde zedelenme, kafamda şişlik var."
Darp raporu alan İbrahim Göçer, kendisini darp eden Arsuz Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile mahalle muhtarı hakkında şikâyetçi oldu.
'ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA YAPMAK'
Hatay’da bu olayın ilk olmadığını, daha önce de Samandağ’da yakılan köpekler olduğunu hatırlatan İbrahim Göçer, bölge sakinlerinin köpek saldırılarından haklı şikâyeti olduğunu fakat çözüm noktasında büyükşehir ve ilçe belediyelerinin kısırlaştırma çalışması yapması gerektiğini vurguladı. Göçer, nüfusu 50 bini geçen yerlerde devletin kısırlaştırma ve tedavi masraflarına yüzde 40 desteği olduğunu, belediyelerden bu avantajları kullanarak, sorunu çözmeleri noktasında adım beklediklerini söyledi.