Hayvanseverlerden Konya’da eylem: Adalet istiyoruz

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Konya’da buluşan hayvanseverler, barınakta kürekle köpek öldüren 2 görevlinin tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Hayvanseverler Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, kürekle vurarak köpek katleden iki sanığın ilk duruşmada tahliye edilmesine tepki gösterdi. 

Türkiye’nin birçok bölgesinden gelerek Konya’ya buluşan hayvanseverler Selçuklu İlçesindeki Uğurlu Pazar yerinde toplandı. 

Pati Koruyucuları’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan eylemle ilgili açıklama yapıldı. Hayvan hakları için verilen mücadelede yıkılması gereken ilk yerin Konya olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Bunun hesabını emin olun Konyalılar soracak! Bizler kürekle değil yürekle gelmiş vicdanlı İNSANLARIZ! Terör örgütü değiliz! Hak arıyoruz! Masumların hakkını arıyoruz! O kürek elbet bir gün hak çalanların kafasına da inecektir! Biz direneceğiz. Doğru adres Konya demiştik. Bu nedenle bugün adalet için Konya'dayız. Sokak Hayvanlarının hakları için verdiğimiz mücadelede yıkılması gereken ilk ve en büyük kale Konya’dır. Konya bu misafirperverliği hayvan severler ve Türkiye unutmayacak. Bu ülkede onların halkını savunacak milyonlarca insan var! Ve bugün Konya’da o kanlı küreğin hesabını sormaya geldi insanlar. Adalet istiyoruz.” (HABER MERKEZİ)