Hazro'da CHP'li başkanın evi basıldı: 'Pardon, yanlışlıkla geldik'

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in evine gece yarısı Özel Harekat polisleri baskın düzenledi. Kapıyı koçbaşı ile kıran polislerin daha sonra "Pardon, yanlış geldik" diyerek gittiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Diyarbakır İl Örgütü, Hazro ilçesinde İlçe Başkanı Turgut İncel'in evine polislerin baskın yaptığını açıkladı.  “Evde silah var arama yapacağız” diyerek koçbaşıyla kapıyı kıran Özel Harekât polislerinin, evde arama yaptıktan sonra, “Pardon, yanlış geldik” diyerek gittiği belirtildi.

Hazro ilçesine giderek İncel'i evinde ziyaret eden ve bilgi alan CHP İl Örgütü'nün açıklamasında, "İlçe başkanımızın evine şafak baskını yapıp, koçbaşıyla kapısını kırıp, 1,5 saat yüz üstü yatırıp, ailesini darp edip sonra yanlış ihbar diyerek bizi yıldıracağınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da “Kimyası bozulan AKP iktidarının, artan baskılarının son hedefi; CHP Hazro İlçe Başkanımız oldu. Şafak baskını ile evi basılan, koç başı ile kapısı kırılan, hırpalanan ve ailesi ile birlikte hakarete maruz kalan başkanımızın yanındayız” dedi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "yüklü miktarda patlayıcı madde ve otomatik silah bulunduğu" ihbarı üzerine, 11 Mart'ta 3 farklı adreste arama yapıldığı belirtildi. 

Arama yapılan evlerden birinin Turgut İncel'in eviyle aynı katta olduğu ifade edilen açıklamada, "U.İ isimli şahsın ikametinde arama yapıldığı esnada aynı katta bulunan ve CHP Hazro İlçe Başkanı Turgut İNCEL’e ait olduğu anlaşılan ikametin kapısının açılması üzerine bu ikamete de kontrol ve görüşme amaçlı girilmiş bilahare ikametten çıkılmıştır. Arama izni olmadan ikamete girilmesi iddialarıyla ilgili gerekli soruşturma süreci başlatılmıştır" denildi. (DUVAR)

 
 
Etiketler hazro chp turgut incel