HDP: IŞİD zihniyeti yeniden raftan indirildi

HDP Sözcüsü Ebru Günay, 6 yıl sonra partilerine yönelik 'Kobanê soruşturması' için “Operasyonlar, AKP-MHP ittifakının IŞİD zihniyetini yeniden raftan indirilmesinden başka bir şey değildir” dedi. Günay, HDP'ye yönelik Kobanê soruşturmasıyla Avrupa’da IŞİD hücrelerinin eşzamanlı olarak harekete geçtiğini ifade etti.

Sözcü Ebru Günay, HDP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, "Kobanê soruşturması ile IŞİD’in harekete geçmesi tesadüf değil" dedi.

HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Günay, hayatını kaybeden eski başbakan Mesut Yılmaz’ın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’nci kuruluş yıl dönümüne değinen Günay, parti olarak yıllarca cumhuriyet projesinin yarım kaldığını, tekçi zihniyetle akamete uğradığını savunduklarını dile getirdi. Bu vesileyle yıllardır cumhuriyetin demokratikleşmesi çağrısı yaptıklarını ifade eden Günay, “Demokratik Cumhuriyet Projesi’ni geliştirdik ve mücadelesini vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

1 KASIM DÜNYA KOBANÊ GÜNÜ

HDP Sözcüsü Günay, yaklaşan 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin "Tarihçiler Ortadoğu tarihini yazdıklarında Kobanê direnişi öncesi ve sonrası diye ikiye ayıracaklardır” ifadelerini kullandı. Günay şunları söyledi:

Kobanê ve Rojava halkı kendi topraklarını ve insanlığın değerlerini korumak için inançla, kararlılıkla, moral ve güçle direndi, IŞİD’e teslim olmadı. Kobanê direnişi IŞİD barbarlığının yenilgiye uğratıldığı tarihin adıdır. 133 gün süren destansı direnişle Kobanê, ezilen, ötekileştirilen bu uğurda özgürlük mücadelesi veren halklara umut ışığı oldu, sembolleşti. 6’ıncı yılında destansı direnişin verildiği Kobanê sadece Ortadoğu’nun değil dünya demokrasi ve özgürlük mücadelesinin artık ortak değeridir. Kobanê'de IŞİD’e karşı direnen ve yenilgiye uğratan paradigma kadın özgürlük paradigmasıdır. Rojava devrimi halklar ve inançlar devrimidir.

'KOBANÊ DÜŞSEYDİ IŞİD SALTANAT SÜRÜYOR OLACAKTI'

Eğer ‘düştü düşüyor’ diyenlerin arzu ettiği üzere Kobanê düşmüş olsaydı, bugün IŞİD Irak’ın ve Suriye’nin neredeyse tamamında saltanatını sürüyor olacaktı. IŞİD zihniyetinin halen tamamıyla ortadan kalkmadığının farkındayız, hala insanlığı tehdit eden vahşet yöntemleriyle özgürlük isteyen herkese saldıran konumunu sürdürmektedir. Fransa’da yaşanan vahşi cinayetler, IŞİD zihniyetini görmezden gelmenin felaket olduğunu göstermektedir. IŞİD zihniyeti aynı zamanda inançların ve halkların bir arada yaşama iklimini zehirlemekte en büyük zararı Müslümanlara vermektedir.

'TESADÜF DEĞİL'

Bütün dünya halkları Kobanê halkına destek verirken, sadece Türkiye’de destek amacıyla sokaklara çıkan insanlar katledildi. 6 yıl sonra partimize yönelik ‘Kobanê soruşturmaları’ gerekçesiyle başlatılan operasyonlar, AKP-MHP ittifakının IŞİD zihniyetini yeniden raftan indirilmesinden başka bir şey değildir. Kobanê gerekçesiyle partimize yönelik başlatılan operasyonlarla Avrupa’da IŞİD hücrelerinin eş zamanlı olarak harekete geçmesi tesadüfi değildir. Bu vesileyle bir kez daha 1 Kasım Dünya Kobanê ile Dayanışma Gününü bütün dünya halklarına kutluyoruz. Bu direniş iradesi er ya da geç daha özgür, ortak ve eşit bir dünya yaratacağımızın yolunu göstermiştir ve bu umudu büyüterek yolumuza devam edeceğiz. (MA)