HDP önünde provokasyon: 'Bir gece ansızın gelebiliriz'

Türk bayraklarıyla HDP Genel Merkezi önüne gelen bir grup, partilileri "Bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek tehdit etti.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi önünde provokasyon girişimi yaşandı. Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) pankartı ve siyah çelenk taşıyan bir grup parti binası önüne geldi. En son 5 Mayıs 2022 tarihinde HDP Genel Merkezi'nin önüne getirilen bir grup, parti binası önüne çelenk bırakıp açıklama yapmak istemişti.

'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ' TEHDİDİ

MA'nın aktardığına göre; polisler parti binasını zırhlı araçlarla kapattı. Grupta yer alan bir kişi, “Dikkat edin bir gece ansızın gelebiliriz” tehdidinde bulundu.

HDP'liler söz konusu gruba tepki gösterdi. Grubun dağılması ardından HDP Dış İlişkiler Komisyonunda Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, polislere tepki göstererek, “Siz getirdiniz, siz yaptınız” dedi.

POLİS MİLLETVEKİLİNE 'SENİ ÇİVİLERİM' DEMİŞTİ

En son 5 Mayıs 2022 tarihinde HDP Genel Merkezi'nin önüne gelen bir grup, parti binası önüne çelenk bırakıp açıklama yapmak istemişti. Milletvekillerinin tepki göstermesi üzerinde polis, HDP'lilere sözlü ve fiziki saldırılarda bulunmuştu. Bir polis amiri, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’ın açıklama yapmasını engelleyerek "Seni çivilerim" diyerek tehditte bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)