HDP’li Ferhat Encü’ye atılan tokat Van’da protesto edildi

Kadıköy’de hasta tutsaklar için gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’nde polisin, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat atması, Van’da protesto edildi.

Açıklamayı, HDP Van İl Eş Başkanı Handan Karayoyun okudu.
Google Haberlere Abone ol

Kadir Cesur

VAN - Kadıköy'de, hasta tutuklular için gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’nde polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. İstanbul Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Encü'nün polislere hakaret ettiğini öne sürdü.

Encü'ye polis tarafından atılan tokat, Van’da da tepki çekti. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen HDP’liler yaptıkları açıklamayla Encü'ye yapılan saldırıyı kınadı.

‘DEMOKRASİNİN TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNUN EN SOMUT GÖSTERGESİDİR’

Açıklamayı, HDP Van İl Eş Başkanı Handan Karayoyun okudu. HDP temsilcilerine ve binalarına yönelik saldırıların sistematik olduğunu belirten Karakoyun, Encü'ye atılan tokadın bu saldırıların bir yenisi olduğunu belirtti. Karakoyun, "Seçimlerde 7 milyona yakın oy alan, Meclis’te üçüncü parti olan ve ilk seçimde AKP-MHP'yi sandığa gömecek olan HDP'nin kriminalize edilmesi, ülkede demokrasinin tehdit altında olduğunun en somut göstergesidir" dedi.

HDP'ye daha önce gerçekleştirilen saldırıları da hatırlatan Karakoyun, yapılan saldırının önünü, iktidarın kutuplaştırıcı dilinin açtığını ifade etti. Karakoyun, "Polis şiddetinin birçok toplumsal eylemde halka ve seçilmişlerimize yöneldiğinin tanığıyız. Çocuk, genç, kadın, yaşlı birçok kişiyi, zırhlı araçlarla öldürmesine ve yaralamasına rağmen yaptırıma maruz kalmayan üniformalılar; bu cesareti cezasızlık politikasından almaktadır” diye konuştu.

‘MEMUR, DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR’

Encü'ye tokat aran polis memuru ile ilgili Karakoyun, şunları söyledi: "İktidarın cinsiyetçiliğini temsil eden söz konusu şahıs, önce cinsiyetçi bir küfür ile il eş başkanımıza çirkin bir şekilde saldırmış. Bu kolluk görevlisi haddini aşmış ve il eş başkanımıza tokat atmıştır. Bu tokadı, giydiği üniformanın arkasına saklanarak, temsil ettiği faşist rejimin şeflerine güvenerek atan bu hadsiz memur, derhal görevden alınmalıdır. Kameralar önünde küfreden ve saldıran bu kişiyi görüntüleyen basın emekçisinin gözaltına alınması da suçluların korunduğunun göstergesidir. Bizler hem Artı TV Muhabiri Gazeteci Zeki Kaya’nın gözaltına alınmasını hem de Ferhat Encü’ye yapılan saygısızlığı en ağır şekilde kınıyoruz.”

Karakoyun, ayrıca “Nasıl ki, 31 Mart seçimlerinde kayyumları sandığa gömdükse, ikinci İstanbul seçiminde halk iradesini sahiplerine teslim ettikse, ilk sandıkta da ülkeyi saran kayyum ve faşizm zihniyetine de son vereceğiz” ifadelerini kullandı.