HDP'li Kemalbay grevdeki işçileri ziyaret etti: Mücadeleniz kutsaldır

Çiğli Belediyesi işçilerinin grevini ziyaret eden HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Ekonomik ve siyasi talepler için, özgürlük ve haklar için yürüttüğünüz mücadele kutsaldır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Çiğli Belediyesi Çibel A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası 8 No'lu Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçiler eylemlerinin altıncı gününde. Sabah erken saatlerde belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, talepleri kabul edilene kadar grevlerini sürdüreceklerini belirtti. Sık sık "İsyan, grev direniş", "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa" sloganları atan işçilere, DİSK'e bağlı diğer şubeler de destek verdi.

Öte yandan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve HDP il yöneticileri de işçilerin grevini ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP'li Kemalbay, işçilerin grevini selamlayarak, "İşçiler, emekçiler yeryüzünde bütün değerleri yaratanlardır. Bütün emeği harcayan, alın terini dökenlerdir. Ağır sömürü koşullarına maruz kalan yine emekçilerdir. Bizler istiyoruz ki sadece İzmir'de, Çiğli'de, Türkiye'de değil bütün dünyada emeğin hakları verilsin. Yaşanabilir, sömürüsüz bir dünyayı, ülkeyi, belediyeyi yaratalım. Onun için sizin yükselttiğiniz bu direniş son derece anlamlı ve değerlidir" dedi. 

'BU MÜCADELENİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ'

İçinden geçilen kritik dönemde halklardan, ezilenlerden, işçilerden, emekçilerden yana bir yeni yaşam inşa etmek istediklerini söyleyen Kemalbay, böyle bir dönemde direnmenin, dayanışmanın ve özellikle birleşmenin önemini vurguladı.

"Şu anda Türkiye büyük bir ekonomik bunalım yaşıyor. Ekonomik buhranı yaşayan işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar. Haklarımız bu buhranı yaşıyor. Sermaye düzeni ise zenginliğine zenginlik katıyor. Yoksuldan alıp zengine veren bir iktidar, bir düzen var. Biz bu düzeni değiştirmek istiyoruz" diyen Kemalbay, işçilerin ve emekçilerin direnerek haklarını kazanacağını ifade etti. İşçilerin mücadelesinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Kemalbay, son olarak şunları kaydetti;

"TÜİK'in verilerine göre bile yüzde 60'ın üzerine çıkan enflasyon korkunç boyutlara ulaşan pahalılık halkı yaşanamaz duruma getirdi. Bebeklere mama alınamayan günlerden geçiyoruz. Eve ekmeğin götürülmesinin bu kadar zorlaştığı bir dönem daha görmedik. Dolayısıyla bugün, ekonomik ve siyasi talepler için de özgürlük ve haklar için de yürüttüğünüz mücadele kutsaldır. Bu mücadelenin her zaman yanında olacağımıza söz veriyoruz." (DUVAR)