HDP'li Koçyiğit Kuran kursunda ölü bulunan çocuğu sordu: Açıklama yapmamanızın sebebi nedir?

HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Muş'taki Kuran kursunda ölü bulunan Mehmet Halit Yavuz'u Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu: "Bir açıklama yapmamış olmanızın gerekçesi nedir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Muş'taki bir Kuran kursunda 'intihar' ettiği iddia edilen 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz'la ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi verdi. 

MEB: YETKİ VE SORUMLULUK ALANIMIZDA DEĞİL

Yavuz'un ölümünün ardından 3 ay geçmesine rağmen yetkili herhangi bir birimden açıklama yapılmadı. Dosyasında gizlilik kararı bulunan Yavuz'un ölümüne sebep olan nedenler, gözaltı ve tutuklamalarla ilgili de bir bilgi yok. 

Kılıç, Oktay'a verdiği önergede, "Muş’taki Karşıyaka Kur’an Kursunda 13 Temmuz’da kapıya asılı halde bulunan ve intihar ettiği iddia edilen 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz’un 14 Temmuz tarihinde yaşamını yitirdiği basına ve kamuoyuna yansımıştı. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığına sunmuş olduğumuz 7/48352 Esas numaralı soru önergemiz cevaplandırılmış ve gelen cevapta ‘Soru önergesinde belirtilen konuda, Bakanlığımız görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren herhangi bir husus bulunmamaktadır’ denilmiştir" ifadelerini kullandı. 

'KİMLERİN İFADESİNE BAŞVURULDU?'

Koçyiğit, Oktay'a şu soruları sordu:

- 12 yaşındaki bir çocuğun Kur’an kursunun tuvaletinde asılı halde bulunmuş olması hakkında başlatılmış bir soruşturmaya gizlilik kararı getirilerek kısıtlanmasının nedeni nedir?

- Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Diyanet Kurumu’nun denetim ve gözetimi altında bulunan Kur’an kursunda yaşanan çocuk ölümüne dair kamuoyuna bir açıklama yapmamış olmanızın gerekçesi nedir?

- Yaşamını yitiren çocuğun şüpheli ölümü hakkında şimdiye dek kimlerin ifadesine başvurulmuştur? (HABER MERKEZİ)