Batman Kozluk'ta eski Eş Başkan Nazime Avcı gözaltına alındı

Batman'da Kozluk Belediye Başkanı seçildikten sonra AK Parti'ye geçen Ayhan Eren'e tepki göstererek istifa eden Eş Başkan Nazime Avcı gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da Kozluk Belediyesi Eş Başkanı seçildikten sonra AK Parti'ye transfer olan Eş Başkan Ayhan Eren'e tepki olarak istifa eden Nazime Avcı’nın evine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Gözaltı gerekçesi hakkında bilgi alınmazken, Avcı, Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.  

Kozluk Belediyesi, 31 Mart 2019’daki yerel seçimde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçmişti. Kozluk Belediye Eş Başkanı seçilen Ayhan Eren, HDP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmişti.  13 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle AK Parti'ye transfer olan Ayhan Eren şöyle demişti: "Bundan sonra AK Parti ile gerçek hizmetin ne olduğunu insanlarımıza göstereceğiz ve hizmeti yapacağız. Cumhurbaşkanımızla, tüm bakanlarımızla ve parti yetkililerimizle hizmet sözü aldık" diye konuştu.

Nazime Avcı ise şu gerekçeyle istifasını açıklamıştı: “Halkların Demokratik Partisinin hukuku ve tüzüğüne  göre şahsım Belediye Eş Başkanı olarak görevimi sürdürmekteydim. Fakat erkek egemen zihniyet kadın iradesini tanımadığı için eş başkanlık sistemini de hukuki düzlemde tanımamaktadır. HDP'nin tüzüğünde eş başkan olarak tanımlanmış olsam da Belediyeler kanununda Başkan Yardımcısı olarak tanımlanmaktaydım. Ayhan Eren'in istifasından sonra kendisiyle aynı kararlarda ortak olmamak adına ve kendisinin Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanımlanmamak adına Başkan Yardımcılığından istifa ediyorum. HDP Belediye Meclis Üyesi olarak görevimizin başında ve halkımızın hizmetinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” (MA)