'Helene' kasırgasında can kaybı 90'ı aştı

ABD'nin Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida ve Virginia eyaletlerinde etkili olan 'Helene' kasırgası sebebiyle toplam 93 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Fotoğraflar: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Florida eyaletinin kıyı şeridine geçen hafta 4 kategorisiyle ulaşan 'Helene' kasırgasının yol açtığı afetler nedeniyle ülkenin güneydoğusunda bulunan eyaletlerde yaşanan can kaybının 90'ın üstüne çıktığı belirtildi. CNN, yetkililere dayandırdığı haberinde, güney eyaletlerinde toplam 93 kişinin öldüğünü aktardı. Florida kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vuran 'Helene' kasırgasının olumsuz etkileri ise devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, yetkililer, 'Helene' kasırgasının getirdiği şiddetli rüzgar ve yağışların etkili olduğu Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida ve Virginia eyaletlerinde yaşamını yitirenlerin sayısının 90'ın üstüne çıktığını duyurdu. Kuzey Carolina'nın yalnızca Buncombe bölgesinde 600 kişiden haber alınamadığını belirten yetkililer, eyalet genelinde 36 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden'ın kasırgadan etkilenen bölgeleri hafta içinde ziyaret etmesi bekleniyor. 

BIDEN, İKİ EYALETTE 'AFET DURUMU' İLAN ETTİ

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, 'Helene' kasırgasının Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vurduğunu açıklamıştı. Kasırga kısa sürede Georgia, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Tennessee eyaletlerini de etkisi altına almıştı.

Kasırganın ilk vurduğu yer olan Florida eyaletinde 1,2 milyonu aşkın, Georgia'da 1 milyon, Güney Carolina'da 1,3 milyon ve Kuzey Carolina'da da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi olmuştu. Başkan Joe Biden, Florida ve Kuzey Carolina'da 'afet durumu' ilan ederek, kasırgadan olumsuz etkilenenler için federal yardım talimatı vermişti.

(ANADOLU AJANSI)