Helikopterden atılan Servet Turgut'un taziyesine polis engeli

Van'da gözaltına alındıktan sonra helikopterden atıldığı ortaya çıkan ve 20 gün yoğun bakımdan sonra vefat eden Servet Turgut için yapılan taziye törenine polisler geldi. HDP'li Hüda Kaya'nın konuştuğu sırada polis töreni durdurdu.

Servet Turgut'un taziyesinde HDP'liler ile polis tartıştı.
Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da Servet Turgut’un cenazesi için kurulan taziye evini basan polis konuşma yapılmasına izin vermedi.

Servet Turgut için kurulan taziye çadırını Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP’li milletvekilleri ziyaret etti.

HDP'li Milletvekili Hüda Kaya aileye taziye dileklerinde bulunmak için konuşmaya başladığı sırada polis müdahalede bulundu. Taziyede konuşma yapılmasına izin vermeyeceklerini belirten polis, ziyareti görüntülemek isteyen gazetecilere de engel oldu.

Polis, taziyenin devam etmesi durumunda gözaltı yapacağını söyleyince gerginlik büyüdü. Bunun üzerine Aydeniz, “İnsana saygınız olsaydı taziyeye böyle girmezdiniz. Duaya saygısı olanlar buraya silahlı giremezler” dedi.

Polis ise aileye, “Taziyeyi derhal bitirin” uyarısında bulundu. Ardından HDP’liler tekrar taziyede oturmaya devam etti. Gergin bekleyiş devam ediyor. (DUVAR)