Helikopteri düşen Madagaskarlı bakan 12 saat yüzerek kurtuldu: 'Ölme vaktim daha gelmedi'

Madagaskar'da bir kurtarma operasyonu sırasında helikopteri düşen 57 yaşındaki Polis Bakanı Serge Gelle, 12 saat yüzerek karaya ulaştı. Gelle, "Ölme vaktim daha gelmedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ada ülkesi Madagaskar, bir kurtarma operasyonu sırasında helikopteri düştükten sonra 12 saat yüzerek hayatta kalan Polis Bakanı Serge Gelle'yi konuşuyor. 57 yaşındaki Gelle, kurtarıldıktan sonra sedyeden çekilen görüntülerde "Ölme vaktim daha gelmedi" dedi.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre helikopter kazası, Bakan Gelle ve iki güvenlik görevlisinin daha ülkenin kuzeydoğusunda bir yolcu gemisinin batması üzerine düzenlenen kurtarma operasyonu sırasında meydana geldi. Yolcu gemisinde en az 39 kişi ölürken, bakan ve diğer yetkilileri taşıyan helikopter de düştü.

Gelle'nin ve diğer iki yetkilinin kendilerini helikopterden fırlattığı ve ayrı ayrı yüzerek, Mahambo isimli sahil kasabasına ulaştıkları belirtildi. Burada sedyeden bir video yayınlayan Gelle, "Dün gece 7.30'dan bu sabah 7.30'a kadar yüzdüm" dedi. Yaralanmadığını ama üşüdüğünü söyleyen Gelle, "Ölme vaktim henüz gelmedi. Bu videoyu, ailemin, meslektaşlarımın ve hükümet üyelerinin görmesi için çekiyorum. Hayattayım ve iyiyim" ifadelerini kullandı. 

Emniyet müdürü Zafisambatra Ravoavy ise Gelle'nin helikopterin koltuklarından birini can simidi gibi kullandığını anlatarak, "Sporda her zaman dayanıklıydı ve sanki 30 yaşındaymış gibi, bakan olarak da ritmini korudu. Çelik gibi sinirleri var" dedi. (DIŞ HABERLER)