Hentbol antrenörü istismardan yargılanıyor: Birlikte uyumayı teklif etti

Elazığ'da 5 öğrenciyi istismar etmekle yargılanan hentbol antrenörü İ.B. hakkında ifade veren öğrenci, İ.B'nin birlikte uyumayı teklif ettiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ'da 5 öğrenciyi istismar ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklanan hentbol antrenörü İ.B. hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelinin cinsel istismarda bulunduğuna dair yeterli şüpheyi oluşturacak delil olduğu belirtildi.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, 

Mağdur öğrencilerin birinden ÇİM’de (Çocuk İzleme Merkezi) alınan ifadesinde antrenör İ.B’nin kendisiyle uyumayı teklifi ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Nisan aylarında bana birlikte uyumayı teklif etmişti, maçtan döndükten sonra ayağım alçıda olduğu için beni hastaneye götürmesi gerekiyordu ama hastane kapalı olduğu için salona gittik. İkimiz tektik, küçük oda denilen yerde birlikte uyumayı teklif etti, ‘sen o köşede yat ben bu köşede yatayım, rahatsız olursan araya yastık koyarız’ diye teklif etti. Odada tek bir yatak vardı, ben kabul etmeyince ‘sen bilirsin’ dedi."

'MASAJ TALEPLERİ GELİRDİ'

Antrenör İ.B.’nin kendisine masaj yaptırma talebi olduğunu anlatan öğrenci, “İ. hoca il dışından geldikten sonra 4 Mart tarihinde odasında bana sarıldı ve öptü, ayakta karşılıklı sarıldık, kolları belimdeydi, sonra beni yanağımdan öptü, sonra ben odadan çıktım gittim. İ. hocanın odasında performans artırıcı macun bulmuştuk. Dolabından kahve almak için açtığımızda gördük, kadın parfümleri ve deodorantları da görmüştüm. Performans artırıcı macun olduğunu internet araştırması sonucu öğrendim, arkadaşların ve benim İ. hocadan masaj talebimiz olmadı, masaj talepleri İ. hocadan gelirdi, kendisinden şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Savcı, tanık anlatımları, mağdur beyanları ve şüpheliye ait ses kayıtlarının birbiri ile uyumlu olduğu ve mağdur anlatımlarını doğruladığı, bu nedenle şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilmediği, cinsel istismarda bulunduğuna dair yeterli şüpheyi oluşturacak delil elde edildiği gerekçesiyle İ.B.’nin cezalandırılmasını istedi.

(HABER MERKEZİ)