Hepsi Covid'e yakalanan 128 Fransız öğrenci Malta'dan özel uçakla dönecek

Dil okulu için gittikleri Malta'da korona virüsü kapan ve karantinaya alınan 128 Fransız öğrenci bugün evlerine dönüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turizm sektörünün Covid-19 nedeniyle ağır darbe alması sonrası dil okulları için hediye kuponu dağıtarak ziyaretçi çekmeye çalışan Malta'a vaka sayıları arttı. Maltalı yetkililer, haziranda tek basamaklı sayılara düşen günlük vakaların bu ay 200'ün üzerine çıktığını, yeni hastaların dörtte birini dil okulu öğrencilerinin oluşturduğunu belirtti.

Son olarak, İngilizce dil okulu için Malta'ya giden ancak hepsi korona virüsüne yakalanan 128 Fransız öğrencinin bugün özel bir charter seferiyle ülkelerine döneceği açıklandı. Çoğu 20 yaşının altında ve aşısız olan öğrencilerin, Malta'ya ay başında negatif test ibraz ederek girdiği ancak hepsinin burada virüsü kaptığı belirtildi.

Malta'da dil okullarına gelecek öğrencilerin adada harcaması için 300 euroluk kupon dağıtılması gibi teşviklere başvurulmuştu. Ancak vaka sayılarındaki son artıştan sorumlu tutulanlar da bu öğrenciler oldu. Vaka artışı sonrası Malta'daki dil okulları geçtiğimiz hafta kapatılmış, testleri negatif çıkan öğrenciler Roma, Frankfurt, Paris ve Madrid gibi kentlerdeki evlerine dönmüşlerdi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Malta Covid-19